Българка от ромски произход може да стане сенатор от Републиканската

...
Българка от ромски произход може да стане сенатор от Републиканската
Коментари Харесай

Деси от Каспичан може да е сенатор в Америка

Българка от ромски генезис може да стане сенатор от Републиканската партия след утрешните избори в Съединени американски щати.

Деси Андерсън родена в Каспичан и изоставена от родителите си на улицата. Остава в сиропиталище до осмата си година, когато е осиновена от  семейство и идва в Съединени американски щати. Израства в Орегон, приключва университета в Индиана и минава стаж в американския Конгрес. 

„ Честно казано, годините ми в сиропиталището не бяха лесни. Помня, че когато бях на пет, не ми даваха да отивам на учебно заведение, тъй като съм ромка. Така че, когато пристигнах в Щатите, обичаното ми нещо беше да отивам на учебно заведение “ , споделя Деси в изявление за BG Voice.

Днес тя е на 35 и е омъжена за Ник Андерсън от Илинойс. Двамата имат фамилен бизнес в областта на селския туризъм. Именно той станал причина за решението на Деси да се кандидатира за сенатор: „ Писна ми от политиката на демократите по отношение на дребния и междинен бизнес “.

Деси и Ник имат едно дете – Вано.  Преди години тя се е завръщала в България, само че единствено като посетител. Днес назовава Илинойс собствен дом. Въпреки това цени българската си просвета и еднаквост, " изключително що се отнася до хубавичко работа ". 

През последните седмици води дейна предизборна акция в своя регион за вота на следващия ден, в който късмет за победа в американския Сенат има точно нейната републиканска партия.

Видеото за акцията на Деси стартира с фрагменти от емблематичната тирада на Роналд Рейгън, който се обръща към руския водач Михаил Горбачов с думите " Г-н Горбачов, разрушете тази стена " през 1987 година в Берлин. 

" Стените се основават, с цел да ни разделят. Да ни изолират едни от други. Понякога те унищожават нашия мир. Аз съм родена в България - от източната страна на Берлинската стена. Страна на принуда, горест и неправда " , са встъпителните думи на Деси Андерсън. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР