Българка на име Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и

...
Българка на име Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и
Коментари Харесай

Българка е екстрадирана в САЩ по обвинение за участие в схемите на Ружа Игнатова

Българка на име Ирина Дилкинска е екстрадирана в Съединени американски щати и ѝ е повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата " УанКойн " (OneCoin), заяви Българска телеграфна агенция като се базира на американското министерство на правораздаването.

В известие на министерството се показва, че Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски арбитър.

 Ключова фигура в OneCoin: Властите в София споделяха на Ружа Игнатова по кое време е безвредно да се върне Ключова фигура в OneCoin: Властите в София споделяха на Ружа Игнатова по кое време е безвредно да се върне

Тя е работила като началник на правния отдел на " УанКойн " и е упрекната, че е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с " УанКойн " Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста, продължава обявата.

Ако обвиняванията против Дилкинска - за присъединяване в скрит план за осъществяване на машинация и за пране на пари, бъдат потвърдени в американски съд, тя може да получи до 20 години затвор.

През 2014 година известната като Доктор Ружа дава началото на личната си криптовалута - уанкойн. Шумно е оповестено, че следва финансова гражданска война, която ще демократизира заплащанията. В реалност обаче това се оказва единствено фасада за една от най-големите финансови измами в света. Само три години по-късно компанията е събрала по най-скромни оценки над 4 милиарда $ от милиони жертви от целия свят, а създателката ѝ уместно се обкръжава с първокласни парцели, коли, яхти, картини, рокли и бижута... до момента в който внезапно не изчезва. От края на 2017 година тя е търсена от ФБР и не се е появявала обществено. Измамите на Игнатова са разказани в " Уанкойн: дамата, която измами света ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР