Българка, издирвана за изтърпяване на няколко присъди за кражби в

...
Българка, издирвана за изтърпяване на няколко присъди за кражби в
Коментари Харесай

Издирвана за кражби в Италия задържана във Варна

Българка, търсена за изтърпяване на няколко присъди за обири в Италия, е арестувана във Варна. 25-годишната Дочка М. е била задържана  на 18 октомври на летището в морската столица, излиза наяве от известие на Варненския окръжен съд.

Днес съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение -задържане под стража, по отношение на 25-годишната Дочка М. до разглеждане на делото за екстрадицията й на Апенините.

Дочка М. е наказана на 2 години отнемане от независимост от съда в италианския град Лука през юни 2019 година Тя би трябвало да изтърпи общо 4 години, 5 месеца и 28 дни, вследствие на кумулацията на това наказване с други по предходни присъди. Европейската заповед за арест, с която дамата се търси, е издадена на 12 септември 2022 година

Останалите присъди са от юни 2016 година на Първоинстанционния съд във Ферара, с която Дочка М. е наказана на 10 месеца затвор, от декември 2015 година от съда във Флоренция, постановил 8 месеца затвор, а третата и́ присъда е от същия правосъден орган от май 2018 година, като наказването по нея е 4 години отнемане от независимост.

В правосъдното съвещание отбраната на Дочка М. изиска да не и́ бъде определяна най- строгата мярка за неотклонение, а втората по тежест – „ домакински арест “. Искането беше стимулирано с чистото правосъдно минало у нас на дамата, съществуването на непрекъснат адрес, както и с обстоятелството, че е майка на малолетно дете.

С цел да бъде открит баланс сред публичния интерес и този на търсеното лице, за съдът най-адекватната мярка за неотклонение към този миг е задържане под стража, поради скорошното разглеждане на делото за екстрадицията на мла??ата жена. 

Определението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР