Българка и поляк стягат атрактивна вечерна сватба на стадиона в

...
Българка и поляк стягат атрактивна вечерна сватба на стадиона в
Коментари Харесай

Любов от пръв поглед по време на гурбет: Жени видяла поляка Якуб и веднага му казала, че точно него е чакала цял живот

Българка и поляк стягат атрактивна вечерна женитба на стадиона в Масларево при започване на август. Тя ще бъде четвъртата венчавка в селото през последните десетина години. За задачата кметицата Петранка Маринова ще настройки в кметството и двете флагове – българското и полското. Историята на Жени Зашева и Якуб Михалек пък е обич от пръв взор по време на гурбет. Тя има къща в Масларево, само че по принцип живее в Свищов. От много време е на гурбет. В Холандия работела в един гъбарник и там се срещнала с Куба, както му викат всички. Все се шегувала с сътрудниците, че чака някой със сини очи и руси коси, с цел да го вземе за мъж. Било през януари 2018 година, когато той почнал работа. Още първия ден, когато Жени го видяла, му споделила, че… него е чакала цялостен живот.

Било обич от пръв взор, както по филмите. Колежките непрестанно й чупели машината, с цел да идва той да я оправя. Често правели фирмени празненства и ги канели дружно за да ги сватосат. След няколко месеца той я завел на едно езерце и й споделил, че тя е всичко, което е желал. Година по-късно и предложил брак. Сега към този момент подвигат женитба и се надяват повече да не вървят на гурбет.
„ От дребна бленувам да се омъжа на село. Моята баба ме е отгледала в Масларево и всичко, което обичам, е тук. На Куба също доста му харесва, хората са доста отзивчиви към него. Двамата обичаме природата и животните и тук е като дребен парадайс за нас. Мечтаем за личен пчелин и имаме вяра, че е допустимо да го създадем в Масларево.

Надявам се да не се постанова да вървим повече зад граница, а да успеем да си намерим работа тук “, показа Жени. Тя и Куба към момента са в Холандия и работят във фабрика за пилета, само че всеки миг щели да се прибират в Масларево, с цел да стягат най-щастливия ден в живота си, който прочее към този момент е сносно плануван и от разстояние.
ЗАСЕГА ЖЕНИ Е СИГУРНА, ЧЕ СВАТБАТА ЩЕ БЪДЕ НА ОТКРИТО и то не къде да е, а на селския стадион. По сюжет младите ще смесят остарели български обичаи с нови и няколко полски. Поканили са сватбари от Полша, доста другари идват от Холандия, Германия, Англия, Белгия, София, Мокреш, Сандански, Свищов и от селото, несъмнено. Разходите ще разделят на три – сред тях, нейните и неговите родители.

Менюто е поверено на сестрата на булката. Поляците обаче за открити сватби правели барбекю. Тортата ще прави техен прочут, а за подарък към този момент получили 20 литра ракия от най-хубавия другар на булката. Поканили са оркестър и известна певица от селото.
Ще кумуват Зинаида и Красимир, кумата била най-близката другарка на Жени към този момент 24 години, кумът пък бил най-хубавият другар на Куба от България.
Най-любопитното обаче е, че младоженецът би трябвало да вземе булката с най-обикновен кон и каруца по остаряла полска традиция. Жени споделя още, че Куба не е кръстен и по тази причина след сватбата ще създадат и кръщене, а през зимата църковна женитба единствено с кумовете. За кръстница Куба към този момент си бил избрал първата братовчедка на булката Мариана. Едно малко момиче на име Даная също ще бъде кръстено от Куба, откакто той към този момент е. Така че следват още празници и веселби в Масларево, споделя Жени.

ЗА СЕБЕ СИ ТЯ СПОДЕЛЯ ОЩЕ, ЧЕ… Е УЧИЛА В 12 УЧИЛИЩА. Средното й обучение е черна металургия, а се оказало, че Куба е приключил същото. У нас Жени е приключила и мениджмънт в туризма, знае два езика, само че върви на гурбет.
Наричат я още Кръстничка, тъй като е кръстила две деца от Масларево, след което съседите я нарекли по този начин. Куба пък имал две сестри и двама братя, всички фамилни и живеят в Полша.
През свободното се време Жени играе шах, а бъдещият й брачен партньор харесва футбол, ски скокове и всевъзможни спортни надпревари.
Нели СУКОВА
Сн. персонален списък
Инфо: Борба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР