Българка е сценографът, създал концепцията на проекта за сцената за

...
Българка е сценографът, създал концепцията на проекта за сцената за
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV: Заря Врабчева - сценографът на концерта за платинения юбилей на Елизабет II


Българка е сценографът, основал концепцията на плана за сцената за грандиозния концерт за платинения празник на кралица Елизабет II пред Бъкингамския замък.

Заря Врабчева взе участие и в основаването на плана за арената за цифровия концерт на АББА в Лондон, с който легендите се върнаха на сцена. Ексклузивна среща на кореспондента ни Васил Христов.

3 юни, Лондон. 4 подиуми, десетки международни звезди, хиляди светлини, стотици хиляди фенове към двореца и над 200 000 милиона пред телевизионните екрани. И една българка, част от екипа на английската компания „ Стуфиш “, която 9 месеца преди този ден е почнала да мисли концепцията за сцената на епохалното събитие.


„ Екипът бяхме двама души, от време на време ставахме и трима, само че общо взето през цялото време с моя сътрудник Рик Липсън го изведохме от концептуалната му фаза, безусловно от първите скици. Идеята за това по какъв начин ще наподобява, всичко, до реализацията - последния ден, в който към момента правихме неща още по обекта и на подготовки “, описа сценографът Заря Врабчева.

Другото грандиозно събитие, в което Заря е оставила диря е завръщането на АББА в особено издигната Арена.


„ Мисля, че съумях още в самото начало в концептуална фаза да бъда в началните срещи, които бяха доста забавни, тъй като малко се знаеше какво следва и в действителност фантазиите бяха огромни, а рисковете големи “, изясни Заря Врабчева.

Докато учи архитектура, има планове и в образованието и не крие, че желае да работи по сценография със обществена идея. Както и да работи в България.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР