Българка е пострадала леко при влаковата катастрофа в Гърция. Жертвите

...
Българка е пострадала леко при влаковата катастрофа в Гърция. Жертвите
Коментари Харесай

43 жертви на ужасяваща влакова катастрофа в Гърция, българка е пострадала 


Българка е потърпевша леко при влаковата злополука в Гърция.
Жертвите на конфликта край Лариса в област Тесалия мъжду пътнически трен, пътуващ от Атина за Солун и товарна комбинация доближиха 43. Пострадали са минимум 85 души.

Началникът на гарата в Лариса е признал грешката си по време на първичните разпити за злополуката, която лиши живота на минимум 43 души, а 85-ма бяха ранени. Сред тях е и една българка.

Началникът на гарата беше задържан по рано в сряда за нещастието. Според информации от гръцките медии той е признал трагичната си неточност и я е отдал на " неприятен миг ", а против него е заведена кореспонденция за тежки закононарушения.

Обвиненията, които се чака да му бъдат повдигнати в четвъртък, се отнасят до закононарушения, свързани с нарушение на сигурността на превоза, довело до гибелта на няколко души, което въз основа на скорошно изменение на Наказателния кодекс (член 291) планува санкции от 10 години отнемане от независимост до пожизнен затвор. Едновременно с това ще бъдат повдигнати обвинявания за ликвидиране по несъобразителност на повече от едно лица и за нанасяне на телесна щета по несъобразителност.

Докато тече процедурата за наказателно гонене против началника на гарата в Лариса, ръководителят на апелативната прокуратура в града, опитният прокурор Стаматис Даскалопулос, персонално следи всички следствия, които са в цялостен ход, с цел да се откри всички виновници за съдбовната злополука. По предписание на Даскалопулос, показанията на арестувания шеф на гарата са направени в наличието на прокурор, заради огромната значителност на следствия случай.

От друга страна, след директната интервенция на прокурора от Върховния съд Исидорос Догиакос, се чака следствията би трябвало да протичат доста бързо и във всички направления, с цел да се дадат задълбочени отговори по отношение на отговорностите и аргументите за невиждана покруса.

В момента избавителните интервенции на мястото на кататсрофата са съсредоточени в издирването на изчезналите. Според информации на гръцките медии, доста пасажери от съдбовния трен са разчленени или обгорели. Това основава затрудния и по идентифициране на телата, които са били откарани в лечебните заведения в Лариса, с цел да им бъде осъществен ДНК разбор.


Гръцкият министър на превоза подаде оставка



Министърът на превоза на Гърция Костас Караманлис подаде оставка след тежката влакова злополука по линията Атина Солун, при която починаха 43-ма души.

Пожарникари, военни и лекари са на мястото на случая. Предполага се, че има затрупани хора под изпепелените вагони на пътническия трен.

В страната беше разгласен тридневен печал.



Българка е потърпевша леко във влаковата злополука в Гърция

Българка е потърпевша леко във влаковата злополука край гръцкия град Лариса. Тя е прегледана в болница и е освободена за домашно лекуване, заяви NOVA.

Още един наш съотечественик е пътувал в композицията. Той не е посещавал лечебно заведение, тъй като не е имал недоволства след конфликта.

По-рано денем българският консул в Солун Антон Марков заяви, че има информация за двама ранени при случая наши сънародници.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР