България завоюва общо 5 медала от 4-ата последна за годината

...
България завоюва общо 5 медала от 4-ата последна за годината
Коментари Харесай

Катрин Тасева №1 за световната купа на лента

България завоюва общо 5 медала от 4-ата последна за годината международната купа по художествена гимнастика. Боряна Калейн завоюва сребро във финала с бухалки, а Катрин Тасева сграбчи сребро във финала на лента в Баку.

Нещо повече - Катрин Тасева стана победителка в генералното класиране за международната купа на лента, а Боряна Калейн - на обръч. За генералното класиране се вземат трите най-високи оценки на гимнастичките от четирите надпревари.

Във финала на обръч в Баку Калейн остана 4-а с равна оценка с американката Женг - 17,350. Оценките им за компликация и осъществяване също бяха равни, само че бронзът отиде при Женг. Изпълнението съдържа две оценки - за осъществяване и за артистичност. Сборът от двете дава крайната оценка за осъществяване. При идентичен резултат печели състезателката с по-висока стойност на оценката за осъществяване.

В многобоя в Азербайджан Тасева е 4-а, а Калейн - 9-а.

“Диамантените девойки ” от българския отбор по художествена гимнастика сграбчиха златните медали и в двата финала на международната купа по художествена гимнастика в Баку.

Грациите в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Стефани Кирякова получиха оценка от 19,800 за композицията си с 5 обръча. Втори останаха италианките с 18,000. Бронзовия орден завоюва ансамбълът на Азербайджан със 17,600.

Във финала на 3 топки и 2 въжета девойките на Весела Димитрова още веднъж бяха безапелационни и завоюваха второ злато в Баку с оценка 19.050 точки. Среброто за смесеното комбиниране отиде при ансамбъла на Япония с оценка 18,000. Трети се подредиха украинките още веднъж с 18,000, само че с по-ниска оценка за осъществяване.

Въпреки проблемите след травмата на Теодора Александрова резервата Стефани Кирякова се включи на доста положително равнище. Преди това в конкуренцията за многобоя тя направи неточност и изпусна топка, само че игра до дъно и даже не намерения да си помогне с ръце - сподели, че е изцяло равностойна. В многобоя България завоюва сребърен орден. Златото бе за Италия, а бронзът за Япония.

Това беше 4-ата последна международна купа за 2018 година В София българките реализираха същински златен възторг. Заради контузии на Бинева, Траатс и Александрова ансамбълът ни пропусна купите в Пезаро и Ташкент. Предстоят 5 надпревари от сериите “Чалъндж ”. От 1 до 3 юни е европейското състезание в Гуадалахара, а от 10 до 16 септември е международното състезание в София. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР