България завърши на 23-о място в класирането по медали на

...
България завърши на 23-о място в класирането по медали на
Коментари Харесай

България се нареди на 23-о място в класирането по медали на Европейските игри в Полша

България приключи на 23-о място в класирането по медали на третите по рода си Европейски игри в Полша, които завършиха през днешния ден.

В хода на форума в Краков-Малополска родните спортисти завоюваха общо 12 оценки - 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови.

Шампиони станаха сестрите Габриела и Стефани Стоеви на двойки дами в шампионата по бадминтон, с което те повториха триумфа си от Баку 2015. Със златни медали се окичиха още боксьорите Станимира Петрова в категория до 54 кг, както и натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес при 57-килограмовите.

На крачка от купата и сребърни оценки пък заслужиха боксьорката Светлана Каменова, олимпийската ни шампионка в каратето Ивет Горанова, Антоанета Костадинова в спортната пукотевица в дисциплината 25 метра револвер и кикбоксьорката Кристина Николова.

С бронзови медали пък от Полша си потеглиха боксьорът Йордан Морехон, кикбоксьорите Александра Димитрова и Иван Кръстанов, таекуондистката Калиня Бояджиева, както и Антоанета Костадинова и Самуил Донков, които се подредиха трети в отборната конкуренция на 10 метра револвер.

На първо място в класирането по медали на Европейските игри приключи Италия, като представителите на " Скуадрата " завоюваха общо 100 медала - 35 златни, 26 сребърни и 39 бронзови.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР