България затваря границата си за няколко държави от утре. Граждани

...
България затваря границата си за няколко държави от утре. Граждани
Коментари Харесай

Европа затваря вратите си заради COVID-19

България затваря границата си за няколко страни от на следващия ден. Граждани на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия няма да се позволяват на територията на страната.
Новината оповестиха от Министерството на здравеопазването, а възбраната влиза в действие в среднощ на 18 март.

Изключение са жителите с непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии.

Ето и равнището на риск на жителите на изброените страни:

Ниво 5: Китай, Иран;

Ниво 4: Германия, Франция, Италия, Испания, Република Корея, Северна Корея (КНДР), Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка;

Ниво 3: Съединени американски щати, Япония, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия, Белгия, Австрия.

Ниво 2: Сърбия, Румъния, Малайзия, Катар, Австралия, Канада, Гърция, Чехия, Финландия, Португалия, Сингапур, Словения, Естония, Исландия, Ирландия, Полша.

Кирил Ананиев разпореди и разкриването на краткотрайни звена за граничен здравен надзор на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа - Нимфея и Илинден – Ексохи.

Междувременно цяла Европа разгласи, че за 30 дни ще затвори външните си граници за ограничение разпространяването на COVID-19.

Късно нощес сръбското държавно управление разшири листата на страните, от които не пропуща жители, идващи от тяхна територия.

Румъния вкара сходна мярка още на 14 март. Граждани на България, Сърбия, Унгария, Украйна и Молдова не се позволяват на територията на страната.

Северна Македония – взето е решение за затваряне на сухопътните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република Северна Македония като се изключи Табановце, Деве Баир, Кяфасан, Богородица и Блаце. Пунктовете се затварят за преминаващите жители (включително автобуси), само че не и за товарен трафик.

Канада затвори през вчерашния ден границите си за всички задгранични жители с изключение тези от Съединените щати.

Русия ще ограничи достъпа на чужденци от на следващия ден.

В Германия се затварят множеството магазини и се вкарва възбрана за събиране тук-там за изповедание. Нощувки в страната няма да бъдат позволени за туристически цели.

Швейцария от през днешния ден е в изключително състояние – влизането е позволено единствено на швейцарски жители.

Отменени са полетите от България към Италия и Испания, поради усложняващата се картина и разпространяване на болестта там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР