България заслужи нови три медала на Европейското първенство за кадетки

...
България заслужи нови три медала на Европейското първенство за кадетки
Коментари Харесай

Бояна Костадинова с евробронз по щанги в Солун

България заслужи нови три медала на Европейското състезание за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция.
На почетната стълбица се качи и Бояна Костадинова (49 кг) при по-големите. Състезателката на " Марица " - Пловдив с персонален треньор Борислав Налбантов се окичи с бронз в дуела и със сребърни медали в двете извършения.
Костадинова завърши с дуел от 161 кг след 72 кг в изхвърлянето и 89 кг в изтласкването.
В първото упражнение българката започва решително на 68 кг, след което преодоля и 72 кг, само че непостижими за нея се оказаха 74 кг. Така тя остана втора преди почивката.
В изтласкването Костадинова се оправи с 84 и 89 кг и изиска 93 кг за първото място в дуела. Тежестта обаче се оказа непостижима за нея. С 89 кг обещаващата ни тежкоатлетка взе сребро и във второто придвижване.
Шампионка стана Марго Кочетова (Фр) със 164 кг (75+89), пред представителката на домакините Мария Стратудаки със 162 кг (71+91).
За Костадинова това е второ следващо отличие от сходен конгрес, откакто предходната година в Кишинев тя стана вицешампионка на Европа с кат. до 45 кг.

Така България към този момент е с 13 оценки на шампионата в южната ни съседка.
Виктор Костадинов (67 кг) при по-малките заслужи три златни медала, като беше безукорен и в двете извършения.
До 15-годишните Атанас Атанасов (55 кг) заслужи три сребърни медала. Николай Дончев (61) съумя да изкове бронз в дуела и в изхвърлянето, като в изтласкването се подреди четвърти. А Александра Николова (45) заслужи бронз в дуела и злато в изтласкването. Димитър Дончев (61 кг ) се класира пети, а Нино Симеонов (55 кг). Петко Георгиев (55 кг) остана осми със 174 кг (80+94) при по-малките.

Участието на българския тим на шампионата в южната ни съседка е подкрепено от Деари Фууд България ЕАД. Компанията подсигури цялостна екипировка за всички състезатели и треньори. Също по този начин Деари Фууд България ЕАД даде за подготовката на младите ни тежкоатлети профилираните протеини Terra High Pro, а също по този начин и възнамерява да финансира с награди и стипендии част от водещите ни състезатели при подрастващите.
Българското присъединяване в Гърция продължава до неделя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР