България засега не обсъжда оказването на военна помощ на Израел

...
България засега не обсъжда оказването на военна помощ на Израел
Коментари Харесай

Тагарев: България засега не обсъжда оказването на военна помощ на Израел

България към този момент не разисква оказването на военна помощ на Израел - това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев след края на съвещанието на министрите на защитата на НАТО.

 

Той акцентира, че дейностите на България в този спор към този момент се лимитират в евакуацията на българските жители, съобщи БНР.

" Нашата цел беше първо да помогнем на българските жители, на тези, които желаят да се изтеглят от Израел. Знаете, че беше обезпечен един полет на " България еър ", по-късно два пъти пращахме държавния аероплан, дори имаше подготвеност трети път да върви, това ни е главният приоритет за момента. За някаква помощ не сме обсъждали. " - разяснява Тагарев.

Той дефинира като ужасяващи фрагментите, показани от министъра на защитата на Израел Йоав Галант пред сътрудниците му от Алианса. 

 

" Това е един терористичен акт, неуместен с нищо и няма по какъв начин да не настрои международната общественост против " Хамас ", бе безапелационен Тагарев.

 

Запитан дали има индикации, че Иран и групировката " Хизбула " се пробват да се възползват от обстановката, за което предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, той отговори: " Доколкото съумях да видя, към този момент има опити за офанзиви от страна на " Хизбула ", което е евентуално доста рисково за ескалиране на спора. "  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР