България започва подготовката за сечене на евромонетиИмаме всички шансове догодина

...
България започва подготовката за сечене на евромонетиИмаме всички шансове догодина
Коментари Харесай

Радев за ПП: Лъжата разбива политическата система и обществото

България стартира подготовката за сечене на евромонети

Имаме всички шансове следващата година България да се причисли към Шенген, само че това значително зависи от нас. Това съобщи пред български публицисти в Тирана президентът Румен Радев. Това го знам от диалозите с двете страни, които към момента се двоумят, уточни президентът. Ние продължаваме да работим на всички равнища на дипломацията, само че би трябвало да си свършим работата и в България. Затова моят зов към всички политически партии е: дано тази тематика не се политизира, дано не се употребява за персонална кавга сред партийни водачи, акцентира Радев.

По думите му Народното събрание би трябвало да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които касаят правосъдната промяна. Това е нещото, което наложително би трябвало да свърши, добави той.

Относно видеоматериала и фотосите в няколко интернационалните медии, в които се твърди, че български управляващи, охраняващи границата, са стреляли по бежанци, един от които е ранен, Румен Радев разяснява, че се прави щателна инспекция по случая.

Към момента от доказателствата е ясно едно – имаме нападателно държание от страна на огромна група мигранти, имаме потрошен автомобил на „ Гранична полиция “, имаме ранен български служител на реда при осъществяване на служебните си отговорности. Нямаме обстоятелства, нямаме доказателства и данни, че е бил създаден изстрел от български служител на реда към мигрант, добави Румен Радев.

„ Аз споделих нещо доста ясно – да няма неистина. Лъжата разрушава и обществото, и политическата система “, сподели Радев, помолен да разяснява разменените реплики сред него и „ Продължаваме Промяната “ (ПП). На въпрос какво е довело до утежняването на връзките, Радев сподели, че не желае да се връща обратно. „ Винаги има аргументи, само че аз държа на правилата, държа да има истина в връзките. Държа България на открито да отстоява своето достолепие, своя народен интерес, това постоянно ми е било насочна точка “, сподели той.

Държавният глава заяви още, че в Брюксел е бил подписан Меморандум за съгласие от служебния министър на финансите Росица Велкова и гуверньора на Българската национална банка Димитър Радев със заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис и ръководителя на Еврогрупата Паскал Донъхоу. Това е Меморандум, с който стартира подготовката за сеченето на евромонети, добави Румен Радев. По думите му това е резултат от работата на няколко държавни управления за пълноценна европейска интеграция.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/813447346610835
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР