България започна участието си на Балканското първенство по волейбол за

...
България започна участието си на Балканското първенство по волейбол за
Коментари Харесай

Волейболните национали под 19 години отстъпиха на Сърбия на Балканиадата и ще се борят за второто място в група С

България стартира присъединяване си на Балканското състезание по волейбол за мъже до 19 години с проваляне от отбора на Сърбия. Шампионатът се организира в Тирана (Алабния), където предходната седмица националите под 17 години победиха с купата.

Отборът, воден от Мирослав Живков, имаше същински тест още в първата си среща в шампионата - сериозният тим на Сърбия. За българските волейболни гении остана утехата, че въпреки всичко съумяха да завоюват гейм, само че претърпяха проваляне с 1:3 (17:25, 25:20, 18:25, 18:25).

България е в група С дружно с тимовете на Сърбия и Гърция, като в първия ден от балканския шампионат сърбите победиха с 3:0 Гърция и по този начин сигурно печелят потока. Утре българските волейболисти срещат гърците от 19:00 часа в спор за второ място, което ще подсигурява полуфинал. България и сега е там поради единия си извоюван гейм, само че с цел да си го подсигурява сигурно би трябвало да реализира победа.

Срещу сърбите българските гении стартираха с лек задатък от 5:3, само че след изравняването при 6:6 противникът стартира да усилва разликата и не се затрудни да поведе в геймовете след 17:25. Последва доста мощна втора част за нашия отбор. Тя стартира оспорвано, вървеше точка за точка до 11:11, само че по-късно офанзивите на българите нямаше по какъв начин да бъдат спрени и след 25:20 геймовете бяха изравнени за 1:1.

Третият и четвъртият гейм бяха безусловно идентични – с равностойна игра и оспорвана борба първоначално до 8:11 и в двете елементи, последва разлика от 5 за съперника до 17:22 и затваряне на частта при 18:25.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР