България започна с победа участието си в груповата фаза на

...
България започна с победа участието си в груповата фаза на
Коментари Харесай

България обърна Хърватия на старта на Евроволей 2023 за жени

България стартира с победа присъединяване си в груповата фаза на европейското състезание по волейбол за дами. Българките реализираха поврат против Хърватия и завоюваха с 3:1 (23:25, 25:23, 25:20, 25:18).

Воденият от Лоренцо Мичели отбор не остави подозрение в превъзходството си в " Арена ди Монца " и даже изоставането в резултата не наруши ритъма в играта на националките. Това е втори следващ триумф за България против хърватките това лято.

България изоставаше с 14:17, само че реализира поврат до 18:17 и 23:20, с цел да загуби трагично с 25:23 в първата част от дуела.

Вторият гейм също мина равностойно и се стигна до 20:20. Мирослава Паскова, която се завърна в игра от аварийна пейка след лекуване на травма, приключи офанзива за крайното 25:23.

В третата част водачеството в резултата се сменяше, само че българките поведоха с 20:17, а обсада на Мира Тодорова подпечата обрата след 25:20.

В четвъртия гейм превъзходството на България беше осезаемо. Водачеството в играта и резултата обезпечи крайния триумф за българките след 25:18 след близо два часа игра.

Радостина Маринова се отличи с 23 точки за българския триумф. Нейната съотборничка Мира Тодорова добави 12 точки.

Мартина Самадан беше най-резултатна за Хърватия с 15 точки.

В другите два мача от група " В " домакинът Италия победи Румъния с 3:0, до момента в който Босна и Херцеговина се оправи трагично с 3:2 над Швейцария. Утре от 19 часа българските волейболистки ще играят против босненките.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР