България записа втора победа в група В на Европейското първенство

...
България записа втора победа в група В на Европейското първенство
Коментари Харесай

Волейболистите с нова победа, обърнаха Украйна

България записа втора победа в група В на Европейското състезание по волейбол, на което сме домакини дружно с Италия, Република Северна Македония и Израел.

Националите надвиха над Украйна с 3:1 (20:25, 25:17, 25:20, 25:23), откакто губеха с 0:1. Така отборът на Пламен Константинов излезе на второ място във краткотрайното класиране в групата.

Пламен Константинов направи една смяна в стартовия състав спрямо мача с Финландия, като на мястото на Денис Карягин срещата стартира Александър Николов. България стартира с Николай Колев, Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Александър Николов и либеро Теодор Салпаров.

След едно равнене при започване на мача украинците осъществиха три следващи точки след добра офанзива, неточност на Цветан Соколов на мрежата и ас на Иля Ковалов и поведоха с 4:1, а по-късно и с 6:2. Националите ни допускаха много неточности, което разреши на гостите да поведат с 6 точки при 17:11. Българите съумяха да осъществят три следващи точки и да понижат пасива си до 3 точки - 17:20, само че украинците умерено взеха гейма с 25:20 след ас на Олег Плотнитский. 

България започва чудесно втория гейм и поведе с 4:1, само че разреши на украинците да изравнят при 5:5. Последва още едно равнене, след което с добра игра на мрежата българите поведоха с 2 точки - 8:6. След отлична офанзива на Николай Колев и отсъдена носена топка на украинците домакините дръпнаха с 3 точки - 13:10, а малко по-късно след страхотна офанзива на Мартин Атанасов и с 4 точки - 15:11.

След 15:12 българите сподели доста добра игра и вкараха три следващи точки и поведоха с 6 точки - 18:12. В края на гейма " трикольорите " направиха още една серия от три точки и взеха втората част с 25:17 и изравниха.

В началото на третия гейм българите продължиха с положителната си игра и още първоначално поведоха с 4:1, а малко по-късно след неточност в офанзива на украинците със 7:3. Избраниците на Пламен Константинов продължиха да усилват преднината си, която стана 6 точки при 11:5 след офанзива по блокадата на Александър Николов.

След неточност на сервиз на българите и точка от начален удар на украинците, гостите съумяха да понижат изоставането си до 2 точки - 11:13. След три следващи точки на Мартин Атанасов - две в офанзива и една при обсада, България поведе със 7 точки при 19:12.

Украинците незабавно съумяха да осъществят три точки и понижиха изоставането си до 4 точки - 15:19, а малко по-късно и до 2 точки - 18:20. " Трикольорите " обаче сподели страхотна игра и след ас на Александър Николов и обсада на Георги Сеганов взеха гейма с 25:20.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Домакините продължиха с отличната си игра и през четвъртата част. Още първоначално те поведоха поредно с 4:1 и 7:2. Разликата за България стана 6 точки при 9:3. Украинският отбор съумя на два пъти да понижи пасива си до три точки при 8:11 и 11:14, само че българските волейболисти още веднъж дръпнаха с 6 точки при 17:11.

В края на гейма гостите понижиха пасива си до две точки при 19:21 след неточност в офанзива на домакините. " Трикольорите " пропуснаха три мачбола, само че съумяха да вземат четвъртата част с 25:23 и надлежно мача с 3:1.

Словения е отпред в групата с 3 победи от 3 мача, 9 точки в актива си и 9:1 геймово съответствие. Втори е отборът на България (3 мача) с 6 точки и 7:3 геймово съответствие. Трета е Хърватия (2 мача) с 5 точки и геймово съответствие 6:2, следвана от Финландия (3 мача) с 3 точки и 4:6 геймово съответствие, Испания (3 мача) с 3 точки и 3:7, и Украйна (2 мача) с 1 точка и геймово съответствие 3:6.

Утре конкуренцията продължава с нови два дуела. От 17:30 часа играят Испания и Финландия, от 20:30 часа България среща отбора на Хърватия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР