България записа едно от най-слабите си представяния в световните първенства

...
България записа едно от най-слабите си представяния в световните първенства
Коментари Харесай

Невиждан провал за родната борба

България записа едно от най-слабите си представяния в международните шампионати по битка в последните години. Родните борци останаха без отличие и в трите стила на шампионата в Париж. Днес последните ни трима представители във Франция - Николай Куртев, Мирослав Киров и Светослав Димитров отпаднаха рано-рано в битките си в свободния жанр.

В категория до 65 кг Куртев загуби още в квалификациите от Азамат Нурикау от Беларус с 3:13. В категория до 70 кг Кирилов стартира с триумф 4:2 над Сомбор Гуляс с 4:2, само че на осминафиналите отпадна от Юхи Фуджинами с 0:11. При 74-килограмовите Димитров загуби в първата си среща с 4:11 от Евгени Недеалко от Молдова.

По този метод българските представители завършиха с четири пети места. До битки за бронз доближиха Владимир Дубов и Михаил Ганев при свободняците, Даниел Александров при класиците и Биляна Дудова при дамите, само че нито един от тях не съумя да се пребори за орден.

Някои от мощните ни представители в последните години не участваха в Париж. Олимпийската медалистка Елица Янкова, международният първенец Ивайло Ангелов и европейският подобен Тарек Абделсалам не взеха присъединяване в шампионата.

Така България за първи път от 1961 година остава без отличие от международно състезание. През предходната година също не успяхме да вземем орден, само че шампионатът в Будапеща бе единствено за неолимпийски категории. На Олимпадата в Рио пък Елица Янкова ни донесе бронз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР