България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след

...
България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след
Коментари Харесай

Менда Стоянова към БСП: Време е да замълчите

България резервира водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, единствено след Естония и Люксембург – третата страна в Европа, съобщи в декларация от парламентарната естрада н Менда Стоянова от ГЕРБ.

Повод за декларацията бе информацията от Евростат, че страната ни регистрира извънредно ниско равнище на държавния дълг.
„ От числата е видно, че провежданата от държавното управление благоразумна фискална политика слага България в едно от челните места на в Европейски Съюз по невисок размер на консолидирания дълг „ Държавно управление”. Съотнесен към Брутният вътрешен продукт, той бележи спад до равнище 25,4%, при 29% в края на 2016 г.”, съобщи Стоянова и разясни, че регистрираните ниски равнища са доста под междинните равнища за всички 28 страни-членки на Европейски Съюз.

„ Това не е просто статистика, а резултат от политиката по ръководство на дълга на държавното управление и на финансовото министерство”, аргументира се Стоянова.

„ Дълг не се ръководи с кухи изречения и лозунги. Не се ръководи със страховити неистини пред медиите, нито с неоснователни рецензии, посредством които се нагнетява неустановеност и боязън от хората”, добави още тя и се обърна към опозицията: „ От години се бяхте заели със задачата да внушите трайно на обществото, че дългът на страната ни пораства, само че след вчерашния ден, мисля, че би трябвало да замълчите”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР