България загуби от Унгария с 0:3 на Пушкаш Арена втората

...
България загуби от Унгария с 0:3 на Пушкаш Арена втората
Коментари Харесай

Тотален провал на националите в Будапеща! Унгарците ни смазаха с 3:0

България загуби от Унгария с 0:3 на " Пушкаш Арена " втората си среща от група G от европейските квалификации. Балинт Вечей откри резултата в седмата минута, пращайки топката в българската мрежа с изстрел от близко. Доминик Собослай повиши на 2:0 с съвършен удар от фаул в 26-ата минута. В 40-ата минута Мартин Адам приключи бърза акция на маджарите за 3:0. 

Това е втора загуба в евроквалификациите за трикольорите, които паднаха преди три дни с 0:1 от Черна гора в Разград. Нашите са последни в групата с актив от 0 точки и 0:4 голова разлика. През юни българският отбор ще гостува на Литва и приема лидера Сърбия.

 

Селекционерът на националния тим по футбол Младен Кръстаич отхвърли да застане пред камерата на Българската национална телевизия след загубата от Унгария с 3:0 като посетител във втори мач от квалификациите за Евро 2024. Пред камерата на Българска национална телевизия се появиха няколко футболисти на тима, измежду които Георги Русев, Радослав Кирилов и Валентин Антов, само че когато пристигна ред за изявление с Кръстаич, сърбинът не се появи и не даде мнението си за дуела в Будапеща. Не стана ясна повода за отхвърли на селекционера, само че по всяка възможност е бил обиден от провалянето. Това е втора загуба за Кръстаич отпред на националния тим след провалянето от Черна гора преди няколко дни.

 

Националният футболен отбор на България имаше тежък конфликт с действителността в една ужасна вечер в Будапеща. Отборът ни бе тотално надигран и надвит с лекост от Унгария с резултат 0:3 в мач от квалификациите по пътя към Евро 2024.

 

Така единствено 72 часа след старта на квалификациите за тима ни, той на процедура наподобява без шансове да мечтае за каквото и да е класиране. Нито активът от 0 точки ни го разрешава, нито играта в двата мача против Черна гора и Унгария.

 

Особено притеснително е това, което се случи довечера на " Пушкаш Арена ", тъй като Унгария, който никога не попада в графата " футболни сили ", ни изнесе същинска лекция и с лекост ни водеше с 3:0 до полувремето.

 

Звездата им Доминик Собослай, който въпреки всичко е състезател на Република България Лайпциг, а не на Реал (Мадрид), изглеждаше като нещо приблизително сред Лионел Меси и Килиан Мбапе около защитата ни, която успяваше да подминава на смешка.

 

Общо взето целият маджарски състав изглеждаше от друга галактика сравнен с това, което посочваха българите, а отражението в резултата е задоволително показателно. Няма да е пресилено, в случай че заключим, че по-лежерният метод на унгарците през втората част даже ни избави от неприличен резултат.

 

Надиграване по всеки един индикатор на играта и мигове, в които гледката на терена даже добиваше печален темперамент. А за жалост този мач не бе инцидентно стичане на събитията или просто неприятна вечер, а напълно действителната разлика в класите сред националните отбори на Унгария и България.

Още с първите минути на мача се видя, че упованията за много тежка вечер ще се осъществен, тъй като унгарците ни натикаха незабавно в личната половина, а откриващият гол не закъсня.

 

Доминик Соболсай мина на церемониал и нахлу в наказателното ни поле. Той центира прострелно, а два маджарски удара бяха избити от родния пазач Наумов, с цел да се открие и трети късмет, който Балинт Вечей нямаше по какъв начин да пропусне от метър пред голлинията.

Унгарската преса продължи, а България просто мъчно минаваше центъра, а в случай че го стореше, то бе с помощта на изритана топка.

И по този начин като че ли разумно след два пропуща, маджарите съумяха да удвоят, а това бе моментът на забавляващия се Собослай.

 

Той си нагоди топката за директен свободен удар от към 30 метра, който изстреля към нашата врата, отбелязвайки красиво.

За наше страдание 2;0 не успокои противника ни, който искаше още и още, а до края на полувремето съумя да го реализира с лекост.

Доминик Собослай, който бе като по-голям батко измежду невръстни хлапаци, мина с лекост около няколко наши играчи, а опитът му за пас бе отклонен от Антов към Мартин Адам, който от своя страна вкара за 3:0 на полувремето.

За тези 45 минути България имаше един удар за статистиката, само че той никога не бе нещо, което затрудни унгарската врата.

Втората часат потегли по същия отблъскващ метод. Унгария сътвори няколко шанса, още веднъж основно посредством Собослай, само че Даниел Наумов избави вратата ни от по-срамен резултат.

 

Постепенно за наше благополучие съперникът понижи темпото, а даже във втората половина на това полувреме успяхме да отправим няколко рискови удара, само че всичките от отдалеченост.

 

Денес Дибуш съумя да отрази тези удари, а Унгария в последна сметка ни изнесе футболна лекция и напълно умерено си взе този мач с 3:0.

Може би това ще бъдат и най-лесните три точки за маджарите в тези квалификации.

 

УНГАРИЯ 3:0 БЪЛГАРИЯ

1:0 Балинт Вечей (7)
2:0 Доминик Собослай (26)
3:0 Мартин Адам (40)
УНГАРИЯ: 1. Дибуш, 2. Ланг, 4. Салай, 6. Орбан, 8. Няги, 11. Керекез, 14. Бола, 23. Вечей, 10. Собослай, 20. Шалай, 9. Адам

БЪЛГАРИЯ: 1. Даниел Наумов, 2. Ивайло Марков, 23. Валентин Антов, 5. Пламен Гълъбов, 8. Янис Карабельов, 4. Илия Груев, 13. Йоан Стоянов, 16. Марин Петков, 18. Никола Илиев, 11. Кирил Десподов, 9. Спас Делев.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР