България загуби от Словения с 0:3 в последния си мач

...
България загуби от Словения с 0:3 в последния си мач
Коментари Харесай

България се сбори със Словения, но загуби с 0:3 гейма

България загуби от Словения с 0:3 в последния си мач от предварителна група „ Б “ на Европейското състезание по волейбол за мъже, на което страната ни е съдомакин дружно с Израел, Северна Македония и Италия.

Вицешампионите от последния конгрес на Стария континент се постановиха над „ трикольорите “ в извънредно атрактивен и трагичен мач, игран в Двореца на културата и спорта във Варна след 31:29, 25:22 и 32:30 в обособените елементи, макар че си бяха обезпечили предварително първото място в потока.

Нашият отбор също продължава към осминафиналите, само че остана на четвърта позиция в крайното класиране на групата и ще играе осминафинал със състава на Франция, който идва в Морската ни столица като първи тим от група „ D “ в Израел.

При възможен триумф ще срещнем спечелилия от мача сред Хърватия и Румъния на четвъртфинал. Точните дни и часовете на мачовете ще станат ясни тази нощ. По принцип осминафиналите са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите на 11 септември.

Срещата стартира доста добре за нашия тим, който бе бурно подкрепян от варненската аудитория и поведе с 3:0 на старта. След това обаче словенците се активизираха и с мощни сервиси съумяха да изравнят за 5:5.

Впоследствие дуелът продължи точка за точка до 9:9, след което съперниците ни взеха задатък с 2 пункта и това накара българският селекционер Пламен Константинов да изиска първия таймаут в мача. Въпреки това преднината на Словения се резервира, до момента в който на севрис не застана опитният Цветан Соколов. След 2 директни точки от начален удар резултатът стана 16:15 за България, само че не след дълго още веднъж се стигна до поврат и последва спиране при резултат 21:20 в интерес на Словения.

Последва мощен сервис на словенците, който бе отсъден като добър, само че след поискана от нас инспекция се видя, че не е, с цел да стане резултатът 21:21. Двата тима си размениха по още една точка, а при 22:22 имахме искания за бъркане в нашата половина, които не бяха почетени от съдиите и вместо точка – Пламен Константинов получи жълт картон. Въпреки това неговите момчета не се предадоха и се бориха мъжки, само че в последна сметка изгубиха трагично първия гейм с 29:31.

Вторият гейм започва равностойно и нито един от тимовете не съумя да дръпне с повече от точка до 4:4, когато след несполучлива инспекция на Словения за блок-аут се стигна до 6:4 в наша изгода. Последва равнене при 8:8 и 9:9, само че след 2 изгубени точки Константинов изиска спиране при резултат 11:9 в интерес на противника ни.

Това даде резултат, тъй като след него България съумя да изравни, с цел да тръгне срещата още веднъж точка до точка. Словенците съумяха да поведат при 18:16, след което взеха още една точка и поведоха в заключителната част на гейма с 21:17. После резултатът стана 23:20 и пристигна най-дългото спиране в срещата поради искания от двата щаба като българските бяха почетени, защото при офанзивата на Словения топката срещна мрежата, а не нашата обсада. Въпреки това загубихме втората част с 22:25.

Третият гейм, също като втория, стартира равностойно. Равенств

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР