България загуби от Италия с 0:2 във втория си мач

...
България загуби от Италия с 0:2 във втория си мач
Коментари Харесай

Логичното се случи: Италия спечели гостуването си в България

България загуби от Италия с 0:2 във втория си мач по пътя за Мондиала в Катар през 2022 година. В края на първото полувреме Скуадра Адзура поведе след несъществуваща дузпа посредством Андреа Белоти. През второто полувреме Мануел Локатели (82) удвои преднината на гостите и оформи крайния резултат. Това бе първа победа за Италия на българска земя.

Селекцията на Ясен Петров сподели дисциплинирана игра и може да съжалява, че не завоюва нещо от този дуел. На " лъвовете " следва още един дуел след няколко дни, когато се изправя против Северна Ирландия.

" Лъвовете " стартираха нападателно дуела и притиснаха противника си в личната му половина. Гостите владееха топката в началните минути, само че се затрудняваше при изнасянето ѝ от високата преса на домакините.

В 4-ата минута Момчил Цветанов хвърли дълъг тъч в наказателното поле, след което топката бе продължена от Спас Делев към Андрей Гълъбинов. Нападателят насочи изстрел от въздуха, само че Джанлуиджи Донарума улови.
Две минути по-късно след осъществяване на ъглов удар се сътвори заплаха пред вратата на Пламен Илиев. Франческо Ачерби бе оставен на добра стрелкова позиция, само че изстрелът му бе блокиран от Ивайло Чочев.

В 7-ата минута Федерико Киеза нахлу в наказателното поле, възползвайки се от неприятно изчистване на Сисиньо. Нападателят напредна, само че бе блокиран превъзходно от Васил Божиков и Даниел Димов, след което топката излезе в ъглов удар. Гостите желаеха дузпа, само че основният арбитър Славко Винчич бе безапелационен в решението си.

Постепенно Италия се настани в половината на България и атакуваше най-вече в дясната зона, само че в идващите минути Пламен Илиев не бе заплашен.

В 15-ата минута Стефано Сенси овладя на границата на наказателното поле и стреля от отдалеченост около вратата.

България стоеше добре подредена и изчакваше за организирането на бързи контраатаки. При една от тях в 19-ата минута Спас Делев нахлу в наказателното поле и подаде топката към точката на дузпата, само че бранител в бяло почисти кълбото пред погледа на Андрей Гълъбинов.

В средата на първото полувреме в дейностите на терена нямаше смяна и Скуадра Адзура продължи да държи контрола на топката, само че не намираше път към вратата на Пламен Илиев от добре подреденият отбор на Ясен Петров.

В 33-ата минута Леонардо Спинацола проби отляво и центрира по земя в наказателното поле. Марко Верати доближи до топката и насочи изстрел, само че Ивайло Чочев превъзходно блокира изстрела. Малко по-късно и Васил Божиков застана с тялото си пред плътния удар на Андреа Белоти.

В 42-ата минута Италия получи дузпа за нарушаване на Даниел Димов против Андреа Белоти. Българският бранител леко задържа нападателя и италианският футболист падна на земята, което незабавно накара основният арбитър Славко Винчич да уточни бялата точка. На повторенията не се видя бранителят да нарушава разпоредбите и дузпата е много пресилена. Андреа Белоти застана зад топката и с изстрел в долния десен ъгъл осъществя.

На почивката селекционерът на " лъвовете " Ясен Петров направи една смяна, заменяйки Сисиньо и включвайки в игра Бирсент Карагарен.

В 50-ата минута Стефано Сенси центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Леонардо Бонучи стреля с глава, само че над вратата.

Както и в началните минути на първото полувреме България опита да пресира високо гостите. Постепенно Скуадра Адзура придвижи играта в по-предни позиции, само че в първите минути липсваха головите положения пред една от двете порти.

В 57-ата минута Спас Делев изведе Бирсент Карагарен в наказателното поле на Италия. Халф-бекът подаде по земя, след което топката срещна ръката на Стефано Сенси, само че основният арбитър Славко Винчич реши, че не дузпа няма и уточни играта да продължи.

Четири минути по-късно Пламен Илиев улови слаб изстрел на Федерико Киеза в наказателното поле.

Малко по-късно гостите желаеха втора дузпа за нарушаване против Андреа Белоти, само че този път Славко Винчич не уточни бялата точка. В 70-ата минута " лъвовете " проведоха добра офанзива, само че Бирсент Карагарен избърза и центрирането му попадна право в ръцете на Джанлуиджи Донарума.

Две минути по-късно Андреа Белоти се откъсна зад тила на отбраната, след което Пламен Илиев закъсня с излизането си и нападателят го трансферира, само че топката срещна левия непряк дирек, а при добавката си италианецът стреля над вратата.

В идващите минути играта постоянно бе накъсвана след осъществяване на нарушавания и ритъмът на игра се наруши.

В 82-ата минута Италия удвои преднината си. Мануел Локатели получи в наказателното поле, след което с обмислен удар в левия ъгъл осъществя дебютното си попадение с екипа на " Скуадра Адзура ".

Три минути след попадението Чиро Имобиле насочи компактен изстрел, само че Пламен Илиев улови. Малко по-късно нападателят бе изведен зад тила на отбраната и се озова самичък против стража на България, само че стреля в тялото му и резултатът остана неизменен.

В заключителните минути на дуела Пламен Илиев се намеси уверено след изстрел на Чиро Имобиле. До края на мача Италия притисна България, само че до повече попадения не се стигна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР