България заема 51-ва позиция от общо 140 държави в Доклада

...
България заема 51-ва позиция от общо 140 държави в Доклада
Коментари Харесай

България е на 51-во в Доклада за глобалната конкурентоспособност на Световния икономически форум

България заема 51-ва позиция от общо 140 страни в Доклада за световната конкурентоспособност на Световния стопански конгрес за 2018 година, прочут като " Докладът за Давос ", оповестява Центърът за икономическо развиване (ЦИР), сътрудник за България на Световния стопански конгрес.

В тазгодишната ранглиста на форума първи са Съединени американски щати, Сингапур и Германия. България е на 51-во място, като водещ отрасъл за развиването на промишлеността у нас са цифровите услуги. За фактора " Внедряване на осведомителни и информационни технологии " – България е на 30-о място. Следват " Способност за нововъведения " – където страната ни се подрежда на 48-о място. Добри са оценките за " Пазар на труда ", където България е на 50-о място и " Макроикономическа непоклатимост ", където сме на 52-ро място, регистрират специалистите на Центъра за икономическо развиване.

В индикаторите " Институции " и " Човешко здраве " България е на 70-а позиция. При индикаторите " Образование и умения " и " Размер на пазара " страната ни е на още по-задни позиции в класацията. В индикатора " Защитата на правата на благосъстоятелност и интелектуалната благосъстоятелност България е на 118-о място. По индикатора Организираната престъпност – на 116-то място, сочи отчетът. Твърде ниски са и оценките за успеваемостта на правосъдната система, надеждността на системата на полицията и бремето на регулирането на стопанската система, показват от Центъра за икономическо развиване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР