България заема 45-о място в света по дигитално качество на

...
България заема 45-о място в света по дигитално качество на
Коментари Харесай

Класация: България e на 20-о място в света по достъпност до интернет

България заема 45-о място в света по цифрово качество на живот, а в Европа нашата страна се класира на 29-о място от 38 страни. Това демонстрират от обичайното годишно проучване на компанията за киберсигурност „ Сърфшарк “.

Проучването „ Индекс на цифровото качество на живот “ (Digital Quality of Life Index) прави оценка страните въз основа на набор от пет съществени стълба за цифрово богатство: досегаемост и качество на интернет, електронна инфраструктура, електронна сигурност и електронно ръководство.

Тази година проучването обгръща към 90% от международното население и индексира 110 страни. В съпоставяне с предходната година обаче при нашата страна се следи спад от 19 позиции и от 26-о място България към този момент заема 45-о.

България заема 20-о място по достъп до интернет, 34-то по качество на интернет, 64-то по индикатор „ Електронна инфраструктура”, 51-во във връзка с електронната сигурност и 49-о в раздел „ Електронно правителство”.

Българинът би трябвало да работи 596 секунди, с цел да си позволите най-евтиния мобилен интернет, и 82 минути, с цел да си позволите най-евтиния широколентов интернет. Страната ни се класира на 85-о място по брой интернет консуматори на 100 души население.

В отчета излиза наяве, че 6 от 10 страни, които имат най-високи резултати, се намират в Европа, следвайки наклонността от предходната година. Дания е преди всичко за втора поредна година и е компактно следвана от Южна Корея и Финландия.

Израел и Съединени американски щати приключват първата петица от 110 оценени страни. На последните пет места са Етиопия, Камбоджа, Камерун, Гватемала и Ангола.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР