България, заедно с Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия

...
България, заедно с Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия
Коментари Харесай

България подписа Декларация за подпомагане завършването на важни инфраструктурни проекти

България, дружно с Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Румъния подписаха Декларация за предприемане на дейности на европейско равнище за довеждане докрай на инфраструктурни обекти. Това стана в границите на съвещанието на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика. Събитието във формат „ Транспорт “ и “Телекомуникации “ се организира през днешния ден и на следващия ден, в Люксембург.

Заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов подписа от името на България документа, посредством който се открива, че подбудената от КОВИД-19 и войната в Украйна спешна обстановка е довела до внезапно повишаване на цените на горивата, силата, строителните материали, затруднила е веригите за доставки и е лишила пазара от скъпата работна ръка от Украйна. Това слага изпълнителите на инфраструктурни обекти пред компликации за довеждане докрай на плановете в точния момент и в границите на контрактувания бюджет. Решенията на тези провокации ще се намерят в инспектиране на капиталовите проекти, удължение на периода за осъществяване на планове, съфинансирани по структурни фондове на Европейски Съюз, нарастване на средствата за транспортни стратегии и опция за адаптиране на подписани контракти за съфинансиране на Европейски Съюз към изменилата се обстановка.

Заседанието се организира в наличието на европейския комисар по превоз Адина Вълян, която изрази поддръжката си към настояванията на страните членки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР