България зае 50-то място в класация на Passport Index за

...
България зае 50-то място в класация на Passport Index за
Коментари Харесай

България е на 50-о място в света по визово гостоприемство

България зае 50-то място в ранглиста на Passport Index за най-гостоприемните страни в света. За съставянето на рейтинга компанията е употребила данни от общо 198 страни. Критерий при подредбата е визовата политика на страните, като челните места са за страните, които позволяват на територията си чужденци без визи или различен вид разрешителни за престой.
Най-гостоприемните страни в света са Коморските острови (Коморски съюз), Кот д`Ивоар, Гвинея-Бисау, Мадагаскар, Малдиви, Мавритания, Микронезия, Мозамбик, Самоа, Сейшели, Източен Комор, Тоголезка република (бивша Того), Тувалу и Уганда. Те са подготвени да одобряват без визи жители на всички страни по света.
Афганистан, Северна Корея, Сомалия, Сирия и Туркменистан нямат нито едно подписано съглашение за безвизов режим , което им отрежда последно място в листата за гостолюбие. На предпоследно място е Ангола, която позволява без визи единствено гости от Намибия. Следват Бутан, Екваториална Гвинея, Еритрея, Ирак и Либия. Пътуването без визи в тях е допустимо единствено за жители на три страни.
Според Passport Index Сърбия е най-негостоприемната страна на Балканския полуостров . Тя може да бъде посещавана безвизово от жителите на 78 страни, което й отрежда 61-во място в листата от 198-те страни. Втората най-негостоприемна страна на Балканите е Босна и Херцеговина, достъпът до която е безпроблемен за жителите на 82 страни. Тя е класирана на 59-то място. Трета по негостоприемност се подрежда Македония (58-мо място), която няма специфичен режим на допускане на жители на 84 страни. Следва Албания с 87 страни, за чиито жители не се изискват визи за влизане в страната. Тя е сложена под номер 54.
Показателите за Гърция, Хърватия и Словения съответстват с тези за България - и четирите страни пропущат без визи жителите на 93 страни, заемайки 50-то място в рейтинга, съобщи Фокус.
Първенец по гостолюбие в района е Турция, която може да бъде посетена без визи от жителите на 162 страни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР