България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, но за

...
България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, но за
Коментари Харесай

Румен Радев: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите - на тъмно

" България наложително би трябвало да развива своята нуклеарна енергетика, само че с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, трявба да се проучат, проучват и съпоставят всички вероятни разновидности по редица вероятни параметри. Това не се случва. Явно АЕЦ-ът ще се построява като автомагистралите - на мрачно ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Относно Лукойл, " по какъв начин назначеното от мен служебно държавно управление съумя да убеди Лукойл да регистирира своята икономичекса активност в България и да внесе предплатено 180 млн. корпоративен налог в случай, че за всички предишни 20 години подобен налог е събран в размер на 70 млн.? ", сподели президентът и добави: " Как съумя това държавно управление да подсигурява свалянето на цената, а сегашните ръководещи не могат? Време да се задават верните въпроси и, към който би трябвало. "

На въпрос дали има риск от проблем с доставката на горива, Радев отговори:

" Има риск и от недостиг и от нараснали цени, само че ние тези планове по този начин и не ги видяхме, както и не видяхме и аргументирани планове и модели за закона за енергетиката, късаещи директно толкоз значим върпос за положението и устойчивото развиване на българската стопанска система и енергетика. За това върнах закона в Народното събрание за наново разискване. "

" В несекващите кавги за въздействие, за пари, за постове, ръководещите не помнят най-важното - че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората. Национлата сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, своите итнереси и мандати, и да върне фокуса си върху проблемите на обществото ", безапелационен бе Румен Радев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР