България зачита конституционния ред на Кралство Испания, върховенството на закона

...
България зачита конституционния ред на Кралство Испания, върховенството на закона
Коментари Харесай

МВнР: България зачита конституционния ред на Кралство Испания

България зачита конституционния ред на Кралство Испания, върховенството на закона и правилата на правовата страна като съществени полезности на Европейския съюз и на всички негови държави-членки. Подкрепяме запазването на териториалната целокупност и държавния суверенитет на Испания, която е наш стратегически сътрудник и съдружник.

Това се споделя известие до медиите от пресцентъра на Министерството на външните работи, което публикуваме без редакторска интервенция.

"Едностранното оповестяване на самостоятелност на Каталония не дава отговор на изискванията за легитимност и нарушава правилата на правовата страна, както е видно от решенията на Конституционния съд на Кралство Испания.

Изразяваме угриженост от допустима ескалация на напрежението в Автономната област Каталония на Кралство Испания. Призоваваме всички управляващи в страната към градивен разговор, отговорност и почитание към законността - за отбрана на стабилността, единството и сигурността на жителите. Вярваме в способността на испанското държавното управление за справяне с тази сложна обстановка в сходство с Конституцията на страната и със залегналите в нея правила и съществени права на жителите. Стабилността и просперитетът на другарска Испания са значими за България, за Европейски Съюз и за жителите на Европа. Единството, разговорът, солидарността и съдействието са пътят за справяне със сериозните провокации, пред които са изправени Европа и светът ", приключва известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР