България забрани влизането в страната на транзитно преминаващи за Турция

...
България забрани влизането в страната на транзитно преминаващи за Турция
Коментари Харесай

България затвори границите ни за транзит към Турция от 67 страни

България забрани влизането в страната на директно преминаващи за Турция камиони от 67 страни от целия свят. Заповедта за това е издадена през днешния ден от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, оповестиха от ведомството му.

Забраната се постанова поради изключителното състояние в страната по отношение на разпространяването на ковид и рестриктивните мерки за пропускане на коли на турска територия, чиото водачи са от страни с висока заболяемост.

Мярката от българска страна идва поради извънредно натоварения трафикна товарни коли на контролно-пропускателните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово " на българо-турската граница. Колоната от чакащи камиони в сряда беше 40 км, заяви Министерство на вътрешните работи.

Движението по вътрешните пътища на страната също е усложнено поради контролните пунктове край регионалните градове, направени поради ограниченията против ковид. Падналият изобилен сняг в допълнение усложни ситуацията. Станаха доста произшествия, пътища бяха затворени поради навявания, откакто тук-там преспите доближиха 2 метра.

67 страни в забранителния лист
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР