България за пръв път демонстрира реална воля за справяне с

...
България за пръв път демонстрира реална воля за справяне с
Коментари Харесай

Премиерът: България за пръв път демонстрира реална воля за справяне с корупцията

България за пръв път показва действителна воля за справяне с корупцията. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след чуването му от Групата за мониторинг на демокрацията в Екологичен потенциал.

Използвайки законодателната власт, се надявам, че още с смяната в КПКОНПИ ще имаме действителен инструмент да действаме против корупцията, посочи Кирил Петков.

Той съобщи, че не може да се обвърже със периоди, защото държи да бъдат спазени всички закони и да бъдат събрани всички нужни доказателства преди да се пристъпи към действителни обвинявания.

Трябва да успеем в идващите месеци в границите на закона да създадем оптималното, което имаме опция, сподели Петков.

Премиерът разяснява и настояването за по-сериозен мониторинг върху България, което е отправил основният прокурор Иван Гешев пред Групата за мониторинг на демокрацията.

По думите му чуването е предизвикало огромна доза оптимизъм измежду евродепутатите от групата като те даже останали изненанади от степента на подготвеност на българските управляващи за одобряването на върховенството на закона.

Днес Петков и основният прокурор Иван Гешев бяха изслушани в Групата за мониторинг на народна власт в Европейския парламент в Брюксел. Тя следи страни, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдаване е и България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР