България за първи път е домакин на 44-тата Генерална асамблея

...
България за първи път е домакин на 44-тата Генерална асамблея
Коментари Харесай

България е домакин на Генерална асамблея на музикалните училища

България за първи път е хазаин на 44-тата Генерална асамблея на музикалните учебни заведения. Престижният европейски конгрес събра лектори и делегати от 22 страни и се организира под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

6000 музикални учебни заведения, 4 милиона възпитаници на територията на Европа. Форумът си слага за цел да показа културното музикално завещание в страните домакини. България членува в асоциацията от 4 години.
Филип Деларун - президент на Асоциацията на Европейските музикални учебни заведения: Музиката е повсеместен език. И без думи може да бъдеш свестен. Светът се нуждае от изкуство, това е главното обръщение, което желаеме да предадем.
Гостите на събитието ще имат опция да видят по какъв начин българските учители предават националните обичаи и просвета на своите възпитаници, да се допрян до фолклорното жанрово многообразие у нас.

В София и Пловдив ще се дискутират тематики по отношение на внедряването на Европейска стратегия за музика и музикалното образование за деца със специфични потребности.
Величка Николова - ръководител на Асоциацията на Европейските музикални учебни заведения: Около 100 деца ще показват всичко това, какво се прави в избраните учебни заведения, и по какъв начин в действителност ние посредством българската просвета съумяваме да бъдем европейци.
От 2 до 5 юни във Варна ще се организира Европейски юношески музикален фестивал " Силата на песента ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР