България временно се отказа от своята кандидатура за присъединяване към

...
България временно се отказа от своята кандидатура за присъединяване към
Коментари Харесай

Сайтът на Шенген: България вече не ни иска!

България краткотрайно се отхвърли от своята кандидатура за присъединение към Шенгенското пространство заради опасения, че страната може да премине през мигрантска инвазия, незабавно щом стане част от зоната без граници, написа schengenvisainfo.com.

На среща с ръководителя на Християнсоциалния съюз в Бавария Александър Добриндт, българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че не е удачно България да стане член на Шенген в този момент, защото присъединението може да провокира всеобщ приток на мигранти в страната.

„ Що се отнася до Шенгенското пространство, не знам дали в този момент е редно България да влезе в него. Ние използваме напълно всичко, което Шенгенското пространство предлага в региона на битката против тероризма, (...) контрабандата, наркотрафика (...).

И въпреки всичко ние връщаме в Гърция повече от 150 души всеки ден. Ако Александър ни каже „ през днешния ден се присъединявате към Шенгенската зона “, на следващия ден мнозина ще дойдат в България “, изрази терзанията си Борисов, написа уеб сайтът.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР