„България вече има единен протокол за лечение на COVID-19“, каза

...
„България вече има единен протокол за лечение на COVID-19“, каза
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: България вече има единен протокол за лечение на COVID-19

„ България към този момент има обединен протокол за лекуване на COVID-19 “, сподели служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред БГНЕС.

Той добави, че сходен протокол трябвало да има преди година. „ Вероятно щеше да предотврати част от смъртността, в случай че имаше подобен “, разяснява Кацаров.

По думите му в протокола са написани методите за деяние при леки случаи на ковид, при тежки, в извънболнична и болнична помощ, способи на диагностика, метод на лекуване, както и целият набор от действия, които би трябвало да се ползват “, сподели Кацаров.

Според здравния министър в протокола е събрано всичко най-хубаво от международната просвета и познание.

„ Не знам дали има друга страна, в която имаш свободен избор на ваксина и може да се ваксинираш на 50 крачки от там, където живееш. По отношение на % на имунизирани обаче сме последни в Европейски Съюз, и то много обратно от останалите страни “, сподели още Кацаров.

„ Ако сме задоволително глупави да не се имунизираме, ще се срещнем с вълната “, сподели още Кацаров.

Относно проекта за имунизация, здравният министър добави, че той не се е следвал прецизно и все още нямаме потребност от подобен.

Кацаров разгласи, че се разисква концепцията за някои работни заетости имунизацията да има темперамент и на противоепидемична мярка, макар че тя е доброволна.

Здравният министър разяснява, че в случай че последва ново нарастване на случаите на ковид, още веднъж ще има ново затваряне на бизнеси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР