България вече има един много добър и работещ План за

...
България вече има един много добър и работещ План за
Коментари Харесай

Петков: Планът за възстановяване гарантира енергийната ни сигурност

България към този момент има един доста добър и работещ План за възобновяване и резистентност, който ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще ни съобщи финализиран на следващия ден.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на постоянното държавно съвещание и подчертава върху главните резултати, които ще бъдат реализирани.

„ Планът за възобновяване и резистентност подсигурява енергийната сигурност на България като резервира цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това е напълно съгласуван със зеления преход “, безапелационен беше Петков.

Заложени са също новаторски решения като създаване на батерийни масиви, нови ВЕИ-мощности, в това число 10 000 плана за ВЕИ за жилищни здания. Акцентира се и върху насърчаване на добива на геотермална сила, употребявайки голямото естествено благосъстояние на България.

Изключително значим е методът за реализиране на задачата – „ Справедлива България “. „ В ПВУ върховенството на закона е сложено на фундамент и е огромен приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор “, акцентира министър-председателят Петков.

Предвидени са още промени в антикорупционната комисия и в процеса на осъществяване на публичните поръчки, който беше голям проблем в предходните ръководства на България.

За осъществяване на задачата „ Свързана България “, вместо да имаме доста разнообразни планове на парче, финалният проект слага фокус върху жп превоза с 62 нови влака и съвременни градски железници, уточни Петков. А за реализиране на „ Иновативна България “ в ПВУ се планува увеличение на общия размер на средствата към бизнеса със специфичен акцент върху новаторските и започващите компании.

„ Правителството и службите работят ежечасно за безвредното извеждане на българските моряци, блокирани на пристанище Мариупол “, заяви още министър председателят Петков преди съвещанието на кабинета. Хората на кораба са в положително положение - имат храна и вода за още 10 дни.

Министър-председателят увери, че при обезпечаване на зелен кулоар българските управляващи имат подготвеност да спомагат за безвредното връщане на моряците.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР