България възобновява полетите от Великобритания от днес в 12 часа.

...
България възобновява полетите от Великобритания от днес в 12 часа.
Коментари Харесай

България възобновява полетите с Великобритания

България възобновява полетите от Англия от през днешния ден в 12 часа. Това стана ясно след работно заседание при премиера Бойко Борисов, в което са взели участие външният министър Екатерина Захариева, министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и министърът на превоза Росен Желязков.

Решението идва единствено два дни откакто в неделя българското държавно управление разгласи, че всички полети от Англия до България се анулират до края на януари 2021 година поради разновидността на COVID-19, записана в Лондон, за която има научни данни, че се разпространява със 70% по-голяма активност.

Според днешната наредба всеки, който идва от Острова ще бъде проучен с антигенен тест и ще бъде подложен под  10-дневна карантина. От 1 януари ще се изисква негативен PCR тест, изработен 72 часа преди идването на пътуващите у нас.

„ В случая цената е без значение, когато се има поради напрежението, страха и чакането по границите на наши сънародници. Така че работете, в това число разполагаем е и държавния Airbus, той е в подготвеност при нужда да лети “, поръча премиерът Борисов.

Междувременно от Външно министерство излязоха с информация, че все още няма сигнали за бедстващи български жители на територията на Франция. Българското посолство в Париж е в непрекъснат контакт с френските управляващи, както и с наши сънародници, блокирани край Дувър, във връзка със усложненията при прекосяване от Англия към Франция и новите условия за влизане на френска територия, показват от МВнР.

Припомняме, че късно нощес френското държавно управление взе решение за отваряне на границата с Англия като всички жители на Европейски Съюз, в това число и българските, могат да преминат на територията на Франция, при изискване че показват отрицателен PCR тест, изработен в последните 72 часа. При липса на PCR тест може да бъде възложен негативен антигенен тест вид VUI-2020-12-01. Списъка с признаваните от френските управляващи антигенни проби може да видите в приложения файл.

Пътуващите са длъжни да показват резултатите от тестванията на самолетните, морските или железопътни компании преди отпътуването. Тестове ще се вършат на място за блокираните жители, като сега френските и английските управляващи договарят за изискванията, както и за местата, на които ще бъдат осъществявани.

В случай че резултатът от бързия тест е положителен, е належащо да се направи PCR тест. При положителен резултат и от PCR теста, жителите ще бъдат подлагани на 10-дневна карантина, като управляващите във Англия са поели ангажимент да обезпечат условия за това.

Ето и лист на английските лаборатории, които организират антигенен тест вид VUI-2020-12-01. Част от тях могат да бъдат открити на адрес:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Пълен лист с упълномощените лаборатории за проби на територията на Обединеното кралство
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР