България в Еврозоната през 2022 година. Тази прогноза даде комисарят

...
България в Еврозоната през 2022 година. Тази прогноза даде комисарят
Коментари Харесай

Еврокомисарят Валдис Домбровскис с коментар за влизането на България в еврозоната

България в Еврозоната през 2022 година. Тази прогноза даде комисарят за еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис пред камерите на Нова телевизия.

„ Въпросът дали България е подготвена за приемане на еврото разисках с българските управляващи по време на визитата си във вашата страна. Още през юни предходната година Европейската комисия разгласява отчет, в който заключи, че България извършва всички критерии, като се изключи един - изискванията за продан. Страната ви извършва фискалните критерии, тези, свързани с бюджетния баланс и обществения дълг, критерия за лихвения %. Днес присъединението на България към еврозоната значи присъединение към банковия съюз. Ако всичко е в ход, решението за влизането на България в ERM II би трябвало да бъде взето до края на март”, съобщи еврокомисарят за еврото Валдис Домбровскис, съобщи Нова.

По думите му за приемане на еврото са нужни минимум 3 години.

„ Тенденциите в Еврозоната и европейската стопанска система са за много мощен стопански напредък. Около 2 % напредък в по-голямата част на Европа. Имаме рекорден брой хора, които работя. Безработицата е на равнища отпреди рецесията. Навлязохме в седма година на стопански напредък. Ако би трябвало да обобщя, в положителни стопански времена сме. Разбира се, не можем да се заблуждаваме, че този напредък ще продължи постоянно. Икономиката е циклична. След интервал на напредък идва лек спад, след това отново напредък. Затова би трябвало да сме готови за идващия стопански шок”, сподели още Валдис Домбровскис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР