България Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия растеж в

...
България Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия растеж в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия растеж в България

България Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия напредък в България Ние сме на 100% зад България, акцентира новият ръководител на Европейска комисия на взаимна конференция с премиера Бойко Борисов 29 август 2019, 15:40  Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия напредък в България Източник: БГНЕС
"Ако желаеме да изградим бъдещето си, извънредно значимо е да се влага в цифровизация и обучение. Младите хора построяват нашето бъдеще ", съобщи новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция в София с българския министър-председател Бойко Борисов. Визитата е част от консултациите, които новият началник на Европейска комисия организира с водачите на страните членки на Европейски Съюз преди представянето на цялостния състав на новата Комисия за утвърждение пред Екологичен потенциал.

„ България е доста значим член на Европейския съюз. Лично ви благодаря за поддръжката, която ми дадохте “, сподели още тя.

Фон дер Лайен уточни, че през последните седмици е разговаряла за претендентите за еврокомисари. „ Тук съм, с цел да чувам доста деликатно какви са вашите цели и упования. В Европа можем да успеем единствено, в случай че обединим напъните си “, сподели новият ръководител на Европейска комисия и добави, че придава огромно значение на мненията на страните от Източна Европа.

„ Трябва да обменяме мнения и да си приказваме, тъй като сме изправени пред съществени провокации. Демографските проблеми, киберсигурността, смяната на климата и др “, уточни тя.

„ Ние сме на 100% зад България “, акцентира Урсула фон дер Лайен и добави, че в България вижда огромни вложенията в университети, учебни заведения. „ Виждам какъв брой висок стопански напредък имате – най-високият, който в миналото сте имали. Това ми направи прелестно усещане “, съобщи тя.

Премиерът Бойко Борисов означи, че ръководителят на Европейската комисия е схванала целите на държавното управление за портфолиото. Не единствено дигитализацията е значима, само че значими са хората. Централна и Източна Европа имат голям капацитет. Сега западът е задължен да влага доста пари да още веднъж да повишим квалификацията и конкрентоспособността на страните от ЦЕИ и Балканите, уточни министър председателят.



Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР