България, Унгария, Румъния и Полша трябва да наваксат изоставането в

...
България, Унгария, Румъния и Полша трябва да наваксат изоставането в
Коментари Харесай

Еврокомисията: Изоставате в цифровизацията на търговията!

България, Унгария, Румъния и Полша би трябвало да наваксат изоставането в цифровизацията на търговията. Това сочат данни, показани през днешния ден от Европейската комисия.

Отчита се, че в Европейски Съюз бизнесът става от ден на ден електронен, само че цифровата търговия бележи слаб растеж. Най-добре в тази област се показват Ирландия, Холандия, Белгия и Дания, демонстрират данните.

Расте делът на сдруженията, които употребяват обществените мрежи за възстановяване на активността си - от 15 на 100 през 2013 година до 21 на 100 през днешния ден. Малките и междинните сдружения не покачват продажбите си онлайн в последните години и едвам 17 на 100 се възползват от тази опция, прибавя комисията, представена от сътрудник на Българска телеграфна агенция в Брюксел.

За последните пет години се следи покачване със седем % в броя на жителите, които употребяват интернет за другарство с администрацията. В Европейски Съюз 83 на 100 от хората употребяват интернет най-малко един път седмично, само че 11 на 100 в никакъв случай не са били онлайн. Най-чувствително покачване се следи в броя на потребителите, които употребяват интернет за диалози или гледане на видео.

Всеки трети работоспособен жител на Европейски Съюз няма даже съществени цифрови умения, демонстрират данните. Същевременно се отбелязва, че множеството работни места през днешния ден допускат най-малко съществени цифрови знания. Отчита се, че непрекъснато нараства броят на семействата, свързани с високоскоростен интернет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР