България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към

...
България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към
Коментари Харесай

България трябва да се противопостави на руските претенции към Черно море

България би трябвало ясно да се опълчи на съветските искания към Черно море. Това сподели в ефира на  по NOVANEWS интернационалният анализатор проф. Владимир Чуков. По думите му страната ни би трябвало да има мощна позиция във връзка с огромното предизвикателство-Украйна.

" Трябва да се обърнем към нашите районни съюзници- Гърция и Румъния, които са мощно провокирани от съветската експанзия в Черно море. Трябва да се опитаме да мислим в нетрадиционна посока и ясно да очертаем този блок в нашата външна политика ”, изясни той.

По отношение на даването на военна помощ за Украйна проф. Чуков добави, че няма спор, в който да няма български оръжия.

Анализаторът разяснява още, че обстановката в Украйна мощно припомня на тази в Сирия.

" Украинците са в обстановката, в която са кюрдите- те бяха основани и подкрепяни от обединението на Съединени американски щати. Няма по какъв начин в този момент Съединени американски щати да се оттеглен и от Украйна, тъй като нещата бързо ще приключат. Украинската войска на терен пък натрупа от ден на ден опит. Видя се и, че това, което беше заложени от Москва в началото, се провали ”, сподели още той.

Необходимо е обстановката да навлезе в нов стадий, с цел да се приказва за нов кръг от договаряния, счита проф. Чуков.

" Трябва да се види кой губи и кой печели. Сега едните желаят, само че не могат. Другите би трябвало да наваксват. Необходимо е да мине време. Гледайте Сирия и вижте Украйна. Проблемът е, че сред украинци и руснаци към този момент има доста ненавист, а тя се преодолява с десетилетия ”, сподели още той.

 

Снимка: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР