България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи

...
България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи
Коментари Харесай

Ресторантьори и хотелиери: България трябва спешно да издава визи на руски туристи

България би трябвало неотложно и незабавно да стартира да издава визи на съветски туристи, безапелационни са от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Само преди часове от Руската федерация оповестиха, че стопират за неопределен срок полетите до Турция поради увеличените се случаи на COVID-19 в страната, осведомят от БХРА.

Според организацията точно към морски почивки в южната ни съседка са се били насочили главната част от съветските туристи. След като тази дестинация става най-малко краткотрайно недостъпна за тях, разумно е незабавно да потърсят опция за към този момент плануваните си ваканции, показва ръководителят на БХРА Георги Щерев.

Не стартират ли незабавно и незабавно да се издават входящи визи на съветските туристи в България, още веднъж няма да успеем да се възползва от обстановката. Защото съперниците ни като Кипър и Египет не спят и към този момент издават визи на съветските туристи, изясняват от БХРА.

От организацията акцентират и че стопански не е в този момент моментът външно министерство да прави политика и " да се пробва да демонстрира мускули посредством остри изявления против Руската федерация ", тъй като това е пагубно за стопанската система ни.

Според БХРА е нужно още да се създадат постъпи за възобновяване работата на Генералното консулство на България в Новосибирск, защото сега на територията на Русия работят едвам 3 консулски служби, които обработват визите за България, което е извънредно незадоволително и затруднява работата. Важно е и да се изпрати още един туристически представител в Русия. Както и да се задейства работата във всички съветски градове и райони, които са побратимени с български такива, акцентират от БХРА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР