България трябва да влезе с инвестиции в Република Македония. По

...
България трябва да влезе с инвестиции в Република Македония. По
Коментари Харесай

Лазар Младенов: Българският капитал трябва да инвестира в Македония


България би трябвало да влезе с вложения в Република Македония. По този метод българите, които сега се намират на дъното на обществото в Македония, ще се приобщят и повдигнат.

Българите в Република Македония освен бяха репресирани до неотдавна, те нямаха опция да създадат кариера. Българският капитал, който влиза в Македония, би трябвало да помогне на своите сънародници, с цел да могат те да се усещат като пълноценни жители и да не зависят от антибългарски настроени среди в политическата върхушка. София не би трябвало да се опасява от обстоятелството, че има българско население в Република Македония, а би трябвало намерено да му помогне, тъй като това е помощ и за самата Македония.

Гражданите на Република Македония одобряват позитивно новите връзки сред София и Скопие, които бяха открити след подписването на Договора за добросъседство от 1 август 2017 година Все повече хора, които по-рано не можеха намерено да заявят своята българска принадлежност, вършат това в този момент. Този факт ще способства за подобряването на нашите връзки, които до момента бяха в сянката на Белград и Атина. Време е тази линия да отиде в предишното и да стартираме да мислим по оста Изток-Запад, София-Скопие.

За страдание към момента в медиите доминира сръбската позиция. Тя може да бъде чута както от държавните, по този начин и от частните електронни медии. Това е нездравословно за националната ни идея и би трябвало да се промени. Самото придвижване на хора и хрумвания ще помогне за близостта на българите от едната и другата страна на границата. По тази причина Република Македония и България се нуждаят от директни връзки между тях, с цел да не остане Договорът за добросъседство единствено на хартия. Идеята на премиера Бойко Борисов, че е доста по-добре сега да бъде построена бързо една автомагистрала сред Скопие и София, в сравнение с да чакаме железопътната линия, е навременна и вярна.

Противниците на българо-македонското доближаване бяха извънредно дейни преди съставянето на държавното управление на Зоран Заев, в този момент те се покриха. Те работят под директната диктовка на Белград, Атина и Москва и това не е загадка за никого. Тези структури нямат интерес Македония да влезе в Европейски Съюз и НАТО, тъй като по този метод ще се случи доближаване сред Скопие и София.

Оптимист съм и се надявам Република Македония скоро да получи покана за участие в НАТО. Надявам се, че това ще се случи още през идната година. Македония заслужава в сегашните нови политически условия да се причисли към Северноатлантическия алианс. Ако това не се случи, е допустимо след несъмнено време да се случи нова офанзива на силите, които са срещу евроатлантическото развиване на Македония и срещу нейното доближаване с България. /БГНЕС

---------------------------------

Лазар Младенов, ръководител на Българския културен клуб-Скопие /БККС/. Тези дни в Скопие бе учреден Българо-македонски бизнес клуб, чийто съучредител е БККС. Анализът е изработен особено за Агенция БГНЕС.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР