България трябва да върви напред. В името на тази надежда

...
България трябва да върви напред. В името на тази надежда
Коментари Харесай

Христо Иванов: Правителството трябва да остане, за да може България да върви напред

България би трябвало да върви напред.

В името на тази вяра ние от “Демократична България ” ще гласуваме за това този кабинет да остане. Няма да бъде елементарно, само че би трябвало да продължим по този път, тъй като той няма опция. ” Това съобщи в изявление от парламентарната естрада в края на дебатите по вота на съмнение на държавното управление съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов. 

“Икономическото състояние е доста съществено, само че не е рационално да бутаме къщата. Когато сменяш нещо, би трябвало да знаеш какво идва по-късно. Ние не виждаме какво следва след свалянето на кабинета. Ще търсим новите пътища за разговор по значимите тематики, само че това би трябвало да се случи в този парламент ”, сподели Иванов.

Според него изборите са основен либерален развой, който обезпечава политическо обновяване, само че преди този момент би трябвало да протекат други процеси, които да обезпечат качеството на смяната. По думите му, това значи появилата се млада генерация политици да ѝ бъде даден късмет да израсне и се потвърди. Това значи самообладание и помощ от по-опитните политически генерации.

Конвулсиите на демократичната ни система след една прекомерно дълга доминация на ГЕРБ, поредицата избори и сложната коалиция, която се счупи пред очите ни демонстрира какъв брой дълбока е нуждата от регенерация на политическия развой, изясни Иванов.

Той даде като явен образец за невъзможността на демократичната ни система да взема значими решения рецесията с ветото за Северна Македония. “Тази фундаментална тематика на българската външна политика позволихме да дъбе експлоатирана по най-пошъл метод, стигнахме до едно доста положително предложение от Франция и не можахме да вземем решение. Какво изменничество, когато имаме добър резултат? ”, реторично попита Христо Иванов.

Лидерът на “Да, България ” е безапелационен, че би трябвало да възстановим естествения либерален развой, тъй че той да може да създава положителни решения, а не да е зависим на моментни политически нужди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР