България трябва да успее да издава електронни рецепти за всички

...
България трябва да успее да издава електронни рецепти за всички
Коментари Харесай

Хинков: Електронни рецепти за всички лекарства и задължителна ваксина за варицела и хепатит

България би трябвало да успее да издава електронни предписания за всички медикаменти до края на идната година. Това съобщи в ефира на Нова тв здравният министър проф. Христо Хинков.

„ Това ми е песимистичната оценка. Оптимистичната е, че доникъде на идната година ще можем да бъдем подготвени всички медикаменти да се изписват посредством електронни предписания ”, разясни Хинков. На среща с премиера и Българския лекарски съюз се разбрахме, че до април ще почистим всички дефекти на системата за електронни предписания при антибиотиците ”, изясни министърът на опазването на здравето.

По думите му България е на челно място по антибиотична устойчивост в Европа и би трябвало да бъдат взети ограничения.

Хинков изясни, че ще има изключение за дребна група лекари, за които няма да е наложително издаването на електронни рецпти

“Говоря за възрастни медици, които мъчно ще си извадят електронен автограф, нямат амбулаторна процедура и работят след пенсия ”, сподели още здравният министър.

Той разяснява и ще има ли нови наложителни ваксини у нас.

„ Задължителният имунизационен календар  се преценя доста деликатно. Все отново мисля, че имунизациите за варицела и хепатит би трябвало да станат наложителни. След Нова година ще обсъдим тази тематика ”, разясни Хинков.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР