„България трябва да съдейства за отхвърляне на политиката на разделение

...
„България трябва да съдейства за отхвърляне на политиката на разделение
Коментари Харесай

Гергов: България трябва да е мост между ЕС и Русия

„ България би трябвало да спомага за отменяне на политиката на разделяне и опълчване сред Европейски Съюз и Русия, а не да взе участие задълбочаването и! ", е мнението на Георги Гергов, ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия Пловдив и почетен консул на Русия. Повод за думите му стана Доклада за положението на националната сигурност за 2016 година, в който се твърди, че Русия е една от главните външнополитически закани за България.

Според Георги Гергов към този момент 10 години България е член на Европейски Съюз, а от 2004 на НАТО, в същото време стотици години сме с Русия. „ Като членове на Европейски Съюз и НАТО би трябвало да заявяваме и пазиме национални позиции и да организираме дейна национална политика. Същевременно, България би трябвало да бъде мост сред Европейски Съюз и Русия и да работи за отменяне на политиката на разделяне и опълчване. Такава политика води до утежняване на добросъседските ни връзки и стопанската система на страната. Не би трябвало да допуснем да бъдем въвлечени във военно опълчване сред НАТО и Русия. ", безапелационен е Гергов.

Той счита, че Българска социалистическа партия като партия, защитаваща националните ползи, би трябвало да отстоява българската история и просвета, да съхранява славянските и православните корени на българската нация. „ Това е и нашата директна връзка с Русия и съветския народ. ", твърди водачът на социалистите в региона, съгласно който действителната опасност за сигурността на България е бедността, демографската злополука и неналичието на качествено и налично обучение и опазване на здравето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР