България трябва да работи с бързи темпове, така че да

...
България трябва да работи с бързи темпове, така че да
Коментари Харесай

Румен Радев към млади предприемачи: Имате моята подкрепа, защото България има нужда от агресивно развитие, налагане на нови перспективни идеи

„ България би трябвало да работи с бързи темпове, тъй че да заеме мястото, което й се поставя. Ние нямаме огромния промишлен и индустриален капацитет, спрямо водещите страни. Но ние имаме един извънредно скъп капитал – нашите младежи “. Това съобщи президентът по време на онлайн среща с млади бизнесмени от Българската стартъп асоциация BESCO. Той акцентира, че във всички международни олимпиади, постоянно сме в топ 5. „ Талантът и водещото мислене го имаме, само че въпросът е по какъв начин да преобразуваме този гений, да му дадем нужните условия, тъй че България да се трансформира в страна, която да създава водещи технологии. Имаме всички предпоставки, само че би трябвало да ги приемем като национална тактика. Да има правна рамка, предвидимост, като целенасочена политика в региона на образованието, с цел да се разгърне геният на младежите “, сподели още Радев.

„ Искам да поздравя всички, които са се върнали от чужбина, с цел да работят тук, в България. Поздравявам и всички, които са останали тук, с цел да работят за България. Поздравявам ви за вашата креативност, упоритост и непримиримост. Благодарение на вашите старания, нещата, които оферирате, стартират да се случват “, сподели още той. „ Имате моята поддръжка, тъй като България има потребност от нападателно развиване, налагане на нови перспективни хрумвания. Вашата сила, визия, невероятни хрумвания, освен в областта на технологиите, само че и за публичното развиване на страната, с общи старания ще намерят път за реализация “, добави президентът. Според него идващите години би трябвало да се движим доста бързо. „ Не просто да наваксваме, а като общество да имаме убеденост, самочувствие и достолепие, че ние сме страна с хора, обединени с ясна цел “, добави той.

Радев напомни, че от асоциацията са имали среща с съвсем всички парламентарно показани групи в разнообразни парламенти, само че по този начин и не се е случила мечтаната смяна в закони, които да облекчат предприемчивостта и новаторството. „ Дойде големият късмет – Планът за възобновяване и резистентност. Стана факт с помощта на моята работа със служебното държавно управление. Той е признат от Европейска комисия и когато проектът стартира да се извършва, влиза изискването пари против промяна. Ще получаваме пари за плановете, единствено и когато българският парламент вкара нужното законодателство “, акцентира президентът. Според него това е голяма крачка напред и ще се усети идващите няколко години в свободата на деяние, в доста по-добрите финансови условия. „ Всичко, което предлагахте – ангелските вложения, капиталови фондове, облекчения, бързината на регистрация на компании, данъчни облекчения, се надявам да бъдат факт “, добави той.
 За Деня на националните будители: Румен Радев има вяра, че българите са се събудили За Деня на националните будители: Румен Радев има вяра, че българите са се събудили
Миналата година доживяхме огромното национално пробуждане. България се трансформира, търси нови хрумвания, разисква нови решения. Това сподели президентът...

Радев уточни няколко огромни плана, върху които се работи. „ Високотехнологичен институт за теоретичен разсъдък се надявам да стане факт до края на годината, където работим с Швейцария. Ще има преподаватели и учени на международно равнище. Уникален център, първи по рода си в цяла Източна Европа “, уточни той и добави, че е имал срещи с управлението на Amazon и Гугъл, които да се включат плана. „ С ЦЕРН работим за Югоизточен европейски институт за устойчиви технологии. България има всички предпоставки и условия да бъде разположен тук. Това ще даде опция за практико-приложни проучвания в региона на физиката, биология и други науки “, сподели още той. По неговите думи при по-голяма упоритост можем да дадем късмет България да построява и затвърждава своята позиция като страна, в която младежите разпростират своя гений и се развиват високи технологии. „ Трябва да станем умна страна. Нашите запаси са лимитирани и би трябвало да ги управляваме “, уточни президентът.

Радев разяснява, че последните десетилетия страната е абдикирала от дребните обитаеми места. „ Хората останаха без здравна и фармацевтична грижа. По тази причина в проекта за възобновяване и резистентност служебното направи още един план с голям резултат – 390 амбулатории с доболнична помощ ще бъдат разгърнати в дребни и отдалечени обитаеми места на територията на цялата страна. С медицински личен състав, съоръжение кардиограф, ехограф, с отдалечена диагностика. Ще възстановим здравната грижа доста по-близо до хората, само че тя би трябвало да бъде редом с възобновяване на фармацевтичната грижа “, съобщи той и акцентира, че страната се връща назад при хората.

По мотив тематиката за имунизацията, Радев съобщи, че тя не е единствено персонален избор за здравето на всеки, а отговорност към другите, към обществото. Той изясни, че служебното държавното управление е трябвало да вземе решение дали да затвори изцяло страната, като на гърба си към момента изпитваме последствията от последния локдаун. „ При едно цялостно затваряне ще има огромни вреди върху стопанската система, обществения живот, душeвността на хората, просветителната система “, уточни той. „ Решението, което се взе е да не се затваря страната, а да се даде независимост на деяние на бизнеса. Със съответния документ имате опция – имунизиран, преболедувал или тест. Много хора към момента не могат да схванат същността на това решение и недоволстват. Всеки би трябвало да реши своето място в този избор “, разяснява президента.

„ Когато приказваме за развиването на България като съвременна, демократична, просперираща страна, би трябвало да се извисим над партийното мислене “, безапелационен е Радев. Той е на мнение, че казусът не е от каква политическа мощ ще бъдат водачите на дадена страна. „ Въпросът е дали ги сплотява обща цел, дали споделят общи полезности, обща визия, по която би трябвало да се развива една страна. Аз моите визии ги споделям от дълго време – България би трябвало да бъде демократична страна със свободни институции, само че те би трябвало да работят транспарантно, отчетно и отговорно пред българското общество “, акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР