България трябва да подкрепя икономическата страна на , но в

...
България трябва да подкрепя икономическата страна на , но в
Коментари Харесай

Три морета да не служи за ударен инструмент срещу трети страни, настояват от АБВ

" България би трябвало да поддържа икономическата страна на, само че никога това да не става за сметка на изолацията на едни или други сътрудници, както в границите на Европейски Съюз, по този начин и отвън Европейски Съюз. Не би трябвало да служи като ударен инструмент против някои други страни ". Това съобщи пред публицисти, член на ИБ на.  " Инициативата „ Три морета “, макар че всички страни от нея губят един сериозен сътрудник, каквато е Русия, би трябвало да бъде подкрепена ", безапелационен е Кючуков.
Той разяснява, че вътрешнополитически, самодейността се употребява във войната сред институциите и това прави извънредно неприятно усещане. „ Ние разбрахме единствено едно – ходенето на президента Румен Радев в Талин е било, с цел да разнесе болестта измежду другите водачи на страните от самодейността „ Три морета “, разяснява Кючуков.
Идеята за самодейността е тъкмо отпреди век - тогавашният полски министър председател Пилсудски я промотира за прекъсване и ограничение на въздействието на Съветска Русия на Запад, уточни специалистът. Тази концепция беше реанимиране в наши дни с стопански цели, което я прави по-приемлива, означи той.
В момента самодейността е показана като уголемение на инфраструктурните планове, от Север към Юг. По отношение на България става въпрос за инфраструктурните планове за газовото находище „ Чирен “, рехабилитацията и ускорение на линията Русе - Варна, автомагистрала „ Черно море “ и тунела под прохода „ Петрохан “, посочи Кючуков.
„ Не бива да си вършим заблуда, че финансовите средства идват някъде извън. Още в срещата на самодейността в Букурещ преди две години беше основан капиталов фонд, в който се влагат средства от участващите страни, тъй че, ние ще си платим за това, което ще получим ", означи той. 
Идеята на нашата страна е по времето на нашето председателство, към нея да бъдат присъединени Гърция и Кипър и тогава самодейността ще стане „ Четири морета “, тъй като ще се включи и Средиземно море “, добави Кючуков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР