България трябва да намери своето място на производител на отбранителна

...
България трябва да намери своето място на производител на отбранителна
Коментари Харесай

Калфин: Да намерим мястото си на производител на отбранителна техника

България би трябвало да откри своето място на производител на отбранителна техника в общата европейска политика, съобщи в изявление за БНР някогашният външен министър Ивайло Калфин.

 По думите му разноските за защита в Европейския съюз ще порастват и политиките ще стават все по-координирани, както сред страните-членки на Съюза, по този начин и със стандартите на НАТО.

" Ако ще има единна европейска отбрана и България примерно ще е принудена да купува безусловно всичко от други европейски страни и нищо да не продава, да не натоварва своята промишленост - това не е добре за нас ", уточни той. 

Според него Европа има доста добра отбранителна промишленост. " Но силата й ще бъде, в случай че го направи дружно. За да се изправиш и да бъдеш конкурентен против огромните производители, ти също би трябвало да бъдеш задоволително огромен и задоволително солидно подкрепят от държавни поръчки ". 

Високото произвеждане на отбранителните мощности генерират стопански напредък, разяснява още Калфин в предаването " Събота 150 ". По думите му би трябвало да се откри баланс сред увеличените разноски за военно произвеждане и останалите пера в бюджета, които не могат да бъдат подценени

" Не от дълго време стана ясно, че войната няма да завърши бързо. Би би трябвало да се настроим, че това ще бъде продължаващ спор. Може би в един миг ще утихне интензивността му, ще се трансформира в следващия огромен замразен спор към Русия.

Засега той е в доста гореща фаза и единствената опция е да се окаже сериозна помощ на украинската страна. 

В противоположен случай тя няма да има опция да се оправи с съветската експанзия. Европейски Съюз стартира поддръжката и тази поддръжка би трябвало да продължи. Скъпо упражнение е това, само че в случай че отпадне в този миг, би било доста по-лошо ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР