България трябва да изкове своята програма България 2030. За това

...
България трябва да изкове своята програма България 2030. За това
Коментари Харесай

Пленелиев нападна президента Радев за ”Краят на прехода”

България би трябвало да изкове своята стратегия България 2030. За това настоя президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев по време на втората национална среща на клуб ”Милениум ”, сплотяващ млади българи от целия свят. Срещата мина под надпис: ”Краят на прехода ”. Плевнелиев установи, че за жалост не вижда интерес към тази тематика от страна на сегашния президент Румен Радев. Той напомни, че като президент е свикал Консултативен съвет по народен сигурност (КСНС) за България 2020. " Постигнахме единодушие и България има своя проект, който се извършва към този момент шесто държавно управление с цялостната поддръжка на Европейска комисия и огромните милиарди от европейската взаимност ", регистрира Плевнелиев.

" Сега обаче, хоризонтът би трябвало да бъде 2030. Зададох дебатът за България 2030 в последните месеци от мандата си и откровено скърбя, че новият български държавен глава не се интересува от тази тематика. Също по този начин зададох и въпроса за синхронизирането на българската държавност с двата стратегически документа на човечеството, по които ние успяхме да реализираме световен консенсус ", уточни Плевнелиев.

Той засяга Парижкото съглашение за климата, както и съглашението за стабилно развиване на Организация на обединените нации. По думите му тези световни цели би трябвало да бъдат преведени в съответни дейности. " България би трябвало да изкове своята стратегия България 2030. В тази стратегия би трябвало да има цялостен синхрон с Европа 2030, с задачите на устойчивото развиване на света и да реализира национално единодушие ", настоя Плевнелиев.

Сред основните послания, които той насочи към младежите, е приключването на тематиката с прехода. Според Плевнелиев е належащо да имаме здравия пиедестал на историческата истина, с цел да вървим напред и настоя историческата истина за интервала на прехода да влезе в учебниците и да се сътвори музей за обективното проучване на интервала вместо да се замита истината.

Плевнелиев разяснява, че е положил големи старания в качеството си на държавен глава да бъдат отворени досиетата: " Докато досиетата не са обработени и завършени има едно голямо подозрение в обществото кои са тези, които приказват. Те са на всички места, само че те всички са сътрудници на Държавна сигурност и на комунистическата тоталитарни служби. Те са публицисти, те са политолози, те са в Народното събрание, те са министри. "

По думите му към момента 10 800 сътрудници на Държавна сигурност и на комунистическите служби работят в държавните институции, те са на всички места към нас и образуват дневния ред. Той не скри възмущението си от обстоятелството, че на корицата на българска книга със заглавие: " 100-те най-влиятелни българи " редом стоят Тодор Живков и Хан Аспарух.

" Задавам най-елементарният въпрос - извинете, единият сътвори българската страна - другият щеше да я подари за 16-та република ", разяснява Плевнелиев. Росен Плевнелиев се обърна към младежите с посланието за значимата историческа задача - да затворят тематиката за българския преход.

Плевнелиев уточни, че е имало и положителни неща по време на комунизма, само че в същото време и тотални безобразия - национални изменничества, банкрути. Сред обстоятелствата, които Плевнелиев открои са съвещанията на Министерски съвет на съветски език по времето на Георги Димитров.

" Затова, когато сложим нещата в учебниците с тяхната справедлива същина - в действителност ние ще създадем една огромна крачка напред. На вас доста ви наподобява, в случай че вие, съумеете да финализирате този развой това ще бъде едно патриотично дело за България ", уточни Плевнелиев. " Ние сме със вас и оставаме с вас, тъй като задачата ви е извънредно благородна, а хоризонтът е ярък ", обърна се той към младежите.

В умозаключение президентът на България в интервала 2012-2017 година посочи: " Ако всеки един е родолюбец, а не националист, пази завета на дедите ни, на революционерите, на будителите ни, на тези, които ни споделиха да създадем чиста и свята република, която още не сме основали, да бъдем равни с европейците, а не да харизваме българската държавност на казахските степи, ще стигнем доста надалеч дружно ".

По време на втората годишна среща на " Милениум клуб България " стана ясно, клубът планува провеждането на научна конференция в Лондон за обективното говорене по тематиката, обвързвана с прехода. Експертен съвет показа отчетите си по основни за България проблеми - опазване на здравето, защита, сигурност. Клубът развива и менторската си стратегия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР