България трябва да бъде приета в Шенгенското пространство. Тя се

...
България трябва да бъде приета в Шенгенското пространство. Тя се
Коментари Харесай

Вежди Рашидов пред Мецола: България заслужава да влезе в Шен...

България би трябвало да бъде призната в Шенгенското пространство. Тя се потвърдила като благонадежден и предвидим сътрудник. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на срещата си с ръководителя на Европарламента Роберта Мецола. Той е призовал и страната ни да не бъде разделяна от Румъния и Хърватия.

„ България е изпълнила всичките си отговорности и поставените пред нея условия за участие в Шенгенското пространство. Затова страната ни не заслужава повече да стои в профил и е време да бъде призната в Шенген ", съобщи Рашидов. Той прикани страната ни да не бъде разделяна от Хърватия и Румъния в общия им път към Шенгенското пространство.

„ България се е потвърдила като предвидим и благонадежден член на Европейски Съюз и заслужава работата й да бъде оценена почтено ", акцентира Рашидов. 

Той изрази признателност към ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола за последната резолюция, призната от Европейския парламент, с която за следващ път евродепутатите приканиха България, Румъния и Хърватия повече да не бъдат спирани и да бъдат признати в Шенгенското пространство. Той напомни, че страната ни пази по благонадежден метод българската граница, която е и външна за Европейски Съюз, и тези й дейности са били оценени от Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

На диалога ръководителят на Народното събрание напомни, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз тематиката за европейската интеграция на страните от Западните Балкани още веднъж беше върната в дневния ред на Европа. Той съобщи, че България е направила нужното за започването на договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз и акцентира, че е време и Република Северна Македония да извърши своите отговорности, свързани с общото ни европейско бъдеще.

В края на срещата Вежди Рашидов акцентира, че България е била измежду първите страни, осъдили съветската експанзия в Украйна. Той осведоми ръководителя на Екологичен потенциал, че единствено преди седмица българският парламент е приел решение за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна  и подсилване на отбранителните качества на България. Освен това страната ни поставя грижи за доста бежанци от Украйна, потърсили помощ у нас, добави ръководителят на Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР