България трябва бъде по-решителна и да действа в синхрон с

...
България трябва бъде по-решителна и да действа в синхрон с
Коментари Харесай

Украинският посланик: България да даде оръжие на Украйна

България би трябвало бъде по-решителна и да работи в синхрон с цяла Европа и евроатлантическия свят във връзка с войната в Украйна. Това съобщи в изявление за посланикът на Украйна в София Виталий Москаленко.

“Най-важното въпреки всичко е, че София поддържа Киев в неговата обективна битка за независимост и самостоятелност и за отстояване на всемирен и европейски правила. България е на страната на правдата, поддържайки глобите против Русия ”, каза  посланикът.



Той изрази вяра, че страната ни ще достави остаряло руско оръжие на Украйна.

”Би трябвало България да даде оръжие на Украйна, което да бъде употребявано в битката за самостоятелност. За сметка на това българската войска би трябвало да бъде превъоръжавана със съвременни натовски оръжия ”, уточни Москаленко и предизвести, че офанзивата против Украйна въздейства на цяла Европа. 

Дипломатът цитира украинския президент Володимир Зеленски и изрично удостовери, че мирни договаряния с Русия са вероятни единствено тогава, когато съветските войски се изтеглят от украинската територия - в това число от Крим и Донбас.

“Чак тогава ще можем да приказваме за мирни договаряния. Дотогава те няма да са вероятни ”, съобщи Москаленко.

Според него е невероятно “замразяване ” на спора или помирение с Русия, тъй като “това ще бъде една отмора за тях за прегрупиране на сили и продължение на  и империалистически дейности ”. 

Той прикани Европа да осъзнае, че “рискове от нуклеарна опасност съществуват ”. 

“Как може сходна опасност да е блъф, откакто съветските войски завзеха Запорожката АЕЦ и обстрелват градове от нея ”, сподели Москаленко и добави: “Освен това, те обстрелват и самата централа и след това упрекват украинските сили ”. 



Той отхвърли опцията Украйна да се откаже от свои територии, с цел да има успокоение в Европа.

“В путинския жанр е да упрекна Украйна за убийството на Дария Дугина ”, счита Москаленко

“Да не забравяме, че Русия атакува Украйна без причина и води война с нея още от 2014 година, когато анексира Крим и влезе в Донбас ”, акцентира Москаленко. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР