България триумфира с първо и второ място в категория до

...
България триумфира с първо и второ място в категория до
Коментари Харесай

Втора двойна радост за България за днес от европейското по щанги в София

България победи с първо и второ място в категория до 61 кг на европейското състезание по повдигане на тежести, което се организира в София. Габриел Маринов стана европейски първенец с дуел от 281 кг (121 кг – изхвърляне, 160 кг – изтласкване). Второто място е за Иван Димов, който остана с 1 кг по-малко в дуела (130 кг; 150 кг). Третото място е за Шота Мишвелидзе от Грузия с дуел от 272 кг (125 кг; 147 кг), оповестява " Спортал ".

В първото придвижване - изхвърлянето, Иван Димов поведе откакто излезе финален на подиума и подвигна 130 кг. Той опита два пъти да преодолее 133 кг, само че не съумя. Въпреки това, той имаше задатък от 4 пред Павло Залипски от Украйна. Залипски избра по-малки стъпки и стартира от 121 кг, мина сполучливо през 124кг и най-после не спря на 126 кг. Трети остана в първото придвижване грузинецът Шота Мишвелидзе със 125 кг.

Габриел Маринов излезе на 118 кг за първия си опит и го преодоля без особени проблеми. След това обаче направи фаул на 121 кг при втория опит и трябваше да мине още един, с цел да ги преодолее. Така той остана на 5-о място преди второто придвижване.

В изтласкването Иван Димов започва несполучливо на 150 кг, а незабавно по-късно излезе още веднъж за същата тежест. Във втората част от придвижването той не съумя, евентуално му попречиха и болки в ръката, които са го измъчвали в дните преди надпреварата. Малко преди този момент Шота Мишвелидзе подвигна  при втория си опит 147 кг и излезе отпред в класирането. В третия опит обаче момчето от Сопот сподели темперамент и съумя на 150 кг.

Габриел Маринов, който беше по-подготвен за изтласкването, започва от 152 кг. При втория опит той увеличи поръчката си с 8 кг на 160 кг и съумя. Това означаваше, че Маринов е неосъществим на върха и по-късно се отхвърли от трети подобен. Извън класирането обаче имаше и неприятна вест за нашия тим, защото американецът Хемпдън Морис събра дуел от 297 кг, с които избута Иван Димов отвън първите 10 в олимпийската подготовка.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Ангел Русев и Джан Зарков взеха злато и бронз в категория до 55 кг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР