България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия

...
България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия
Коментари Харесай

Ди Велт: България - страната, която тайно спаси Украйна

България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година. Това разкрива следствие на немския вестник " Ди Велт ". Освен това София е дала предлагането за изключване на Русия от банковата система СУИФТ, както и за заледяване на заемите за съветската централна банка.

Тайното избавление на Украйна – по този начин немският вестник " Ди Велт " е озаглавил своето следствие, съгласно което България е доставила една трета от оръжията на Украйна през миналата година.

" Това е историята на една загадка тактика, с която България оказва помощ на Украйна макар съпротивата на някои кръгове. Най-бедната страна в Европейски Съюз, за която дълго се смяташе, че е вярна на Москва, сподели в точния миг храброст, която може да бъде взета за образец от останалите. Зад тази тактика стоят тогавашният министър председател Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев “, написа вестникът. И прибавя: и при налагането на наказания и откъсването от съветския газ България пое водеща роля в Европейски Съюз.

Украинското държавно управление удостовери информациите на вестник " Ди Велт ".

" Кирил Петков сподели интегритет и аз вечно ще съм му признателен, че съумя да вложи цялото си политическо умеене, с цел да откри решение на казуса с оръжията ", съобщи външният министър Дмитро Кулеба пред " Велт ".

Вестникът разкрива и какво тъкмо се е случило по време на визитата на Дмитро Кулеба в София на 10 април предходната година в София. Пред обществеността у нас Кулеба благодари на България за приема на бежанци, само че не загатва нищо за оръжия.

На затворени порти обаче протичат напълно разнообразни диалози, написа вестникът. Украйна е изчерпала мунициите си и въпросът за помощ от България е на живот и гибел, споделя той. София откликва на молбата и дава позволение на медиатори да изнасят българско оръжие. От България изхвърчат цялостни до горе самолети с боеприпаси към Полша. Те кацат на летище Ржеш, на 70 км от украинската граница.

Около една трета от нужните боеприпаси към този миг са точно български, споделя Петков. Кулеба удостоверява данните му. Доставките са платени от Съединени американски щати и Англия.

По същото време дизел за украинската войска доставя и българската рафинерия " Лукойл ". Василев предлага тя да изнася непотребния си нефт и предлагането му е признато незабавно. Около 50% от производството покрива потребностите на България, остатъкът отпътува непосредствено за Украйна. Киев удостоверява и тази информация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР